Acasă Cultura Multiculturalitatea în satul tradițional bănățean! Festivalul Convețuiri 2023, la Timișoara

Multiculturalitatea în satul tradițional bănățean! Festivalul Convețuiri 2023, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș prezintă miercuri, 18 octombrie 2023, la ora 18:00, spectacolul ”Conviețuiri”.

Evenimentul se va desfășura în sala festivă a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș (Timișoara, str. E. Ungureanu, nr.1), iar accesul publicului este liber.

”Conviețuiri” aduce în atenția publicului  atmosfera satului tradițional bănățean, în care existența se desfășoară în ritmul sărbătorilor de peste an și al bunei – trăiri împreună.

Aici multiculturalitatea este impregnată în atmosfera satului, în arhitectura caselor și în felul în care oamenii vorbesc unii cu alții. Este o marcă identitară a Banatului ca pe aceeași uliță să se vorbească 3-4 graiuri cu tot atâtea obiceiuri și tradiții. 

Ansamblul Profesionist Banatul alături de invitații săi, Doriana Talpeș, Otilia Duma, Marinică Trocea și Boban Constantinovici, vin pe scena Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș cu jocuri și cântece vechi din patrimoniul multicultural al județului Timiș.

Programul artistic include suite de orchestră interpretate de orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca, și dansuri în care se reflectă armonios tradițiile multiculturale ale acestui spațiu în coregrafia maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu. Prezintă Loredana Bândariu  Intrarea este liberă.  

Spectacolul face parte din cadrul proiectului Festivalul Etniilor, proiect finanțat din bugetul Consiliului Județean Timiș prin Programul Cultural al Candidaturii Programului Național “Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023”.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș este instituție publică de cultură în subordinea Consiliului Județean Timiș.

Comentarii

comentarii