Acasă Eveniment Muncitor rănit grav pe șantierul construcției Spitalului de mari arși de la...

Muncitor rănit grav pe șantierul construcției Spitalului de mari arși de la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Un muncitor care activa la șantierul construcției spitalului de mari arși de lângă Spitalul Județean Timișoara a fost la un pas de moarte, după ce i-a căzut o placă metalică în cap, miercuri.

Omul a avut mare noroc, fiindcă a avut casca de protecție în cap și lovitura nu a fost ucigătoare.

Conform Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, accidentatul are 53 de ani face parte din echipa de muncitori care lucrează pe șantier, dar faptul că a avut echipamentul de protecție l-a salvat.

Omul a fost dus la spital, are trei coaste rupte, dar medicii spun că este în afara oricărui pericol. Inspectorii ITM Timiș și polițiștii au demarat o anchetă pentru a se vedea cu exactitate cum s-au petrecut lucrurile și ce trebuie făcut pentru ca asemenea evenimente dramatice să nu se mai întâmple altă dată.

Conform Poliței Timiș, miercuri 29 mai, în jurul orei 09:21, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană ar fi suferit un accident de muncă pe un teren pe care s-ar fi desfășurat activități de construcții, din municipiu.

Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului stabilind faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 49 de ani, angajat al unei societăți comerciale din Timișoara.

Bărbatul a fost transportat la spital în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, precum și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Comentarii

comentarii