Acasă Actualitate Municipalitatea timişoreană, forţată să ia o decizie în privinţa aeroportului

Municipalitatea timişoreană, forţată să ia o decizie în privinţa aeroportului

202
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Timişoarei Sorin Grindeanu susţine că municipalitatea a trimis Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), zilele trecute, o nouă scrisoare prin care solicită prezentarea unui studiu tehnic care să justifice asocierea  aeroporturilor din Timişoara şi Arad. Răspunsul primit a fost unul imperativ însă, prin care MTI cere ca municipalitatea timişoreană să se decidă până în 31 august dacă doreşte să participe la acţionariatul noii societăţi sau nu. Ministerul transmite că CJ Timiş şi-a exprimat deja disponibilitatea printr-o hotărâre deja votată, însă consilierii judeţeni timişeni nu ştiu de aşa ceva. Totuşi, pentru luni, 31 august, a fost convocată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Timişoara, care va urma să decidă asupra participării. În plus, Grindeanu susţine că a fost trimisă o nouă scrisoare către MTI, prin care se cere ca până luni să fie prezentat, totuşi, studiul economic de impact.

„Fac apel şi eu la toate forţele politice, inclusiv PDL, să vină alături de noi pentru a pune lucrurile pe făgaşul normal”

„Trebuie să tratăm această problemă la rece, fără isterie, fără patimă şi orgolii între Timişoara şi Arad. Mă bucur că se arată aşa o deschidere asupra subiectului din partea reprezentanţilor celorlalte partide, PNŢCD, PNL, UDMR, FDGR şi aştept ca şi democrat-liberalii din Timiş să ia atitudine. Trebuie să lăsăm de-o parte orgoliile roşii, galbene sau portocalii pentru că e o problemă prea importantă pentru Timişoara pentru a fi tratată prin prisma campaniei electorale din toamnă”, spune viceprimarul Timişoarei Sorin Grindeanu. Asocierea nu se poate face în lipsa unui studiu prealabil realizat de specialişti, spune Grindeanu, susţinând că, în cazul în care fuziunea aeroporturilor se va realiza, prima măsură ce ar trebui luată, din punct de vedere economic, ar fi închiderea Aeroportului Arad, întrucât funcţionează în pierdere. Grindeanu susţine că, săptămâna viitoare, va fi organizată o dezbatere publică la Primăria Timişoara unde vor fi invitaţi absolut toţi parlamentarii de Timiş, ONG-uri, reprezentanţi ai societăţilor importante din Timiş şi Timişoara, sindicate, urmând să fie redactată o scrisoare deschisă care să fie trimisă la centru pentru a fi comunicată, încă o dată, nemulţumirea timişenilor vizavi de nedoritul „măritiş” al aeroporturilor. „Reprezentanţii PSD nu vor susţine acest proiect decât dacă ni se prezintă beneficiile pentru Timişoara şi Timiş, care momentan nu există. Când are loc o căsătorie, trebuie ca ambii parteneri implicaţi să fie de acord. Fac apel şi eu la toate forţele politice, inclusiv PDL, să vină alături de noi pentru a pune lucrurile pe făgaşul normal”, mai spune Grindeanu.

Comentarii

comentarii