Acasă Eveniment Municipalitatea timişoreană se laudă că a realizat proiecte majore pentru oraş

Municipalitatea timişoreană se laudă că a realizat proiecte majore pentru oraş

DISTRIBUIȚI

Anul 2011 a fost unul aparent prolific pentru Primăria Timişoara, care a realizat mai multe proiecte mari pentru oraş. Edilul-şef se laudă că în 2011 a fost anul marilor lucrări finalizate. Municipalitatea a reuşit să finalizeze mai multe proiecte, printre care: Staţia de Epurare a Apei din Timişoara, Casa Căsătoriilor, Ambulatoriile de la Maxilo-faciale şi de la Spitalul Victor Babeş. Pe lângă aceste proiecte au mai fost refăcute câteva străzi, precum şi un parc, care a costat o groază de bani.
Obiective finalizate după ani şi ani de lucru

La prima vedere, am putea spune că în anul 2011, în Timişoara s-a lucrat bine şi obiectivele propuse au fost finalizate. Dacă ne aplecăm mai atent asupra problemei, putem constata, spre exemplu, că Timişoara are în prezent o nouă staţie de epurare a apei, unde lucrările au durat 7 ani, iar investiţia a fost de aproximativ 30 de milioane de euro. Un alt proiect la care s-a lucrat încă din anul 2008 este Casa Căsătoriilor, unde lucrarea a fost întreruptă o bucată de vreme din cauza descoperirilor arheologice, iar mai apoi din cauza firmei care a dat faliment şi nu a mai putut să finalizeze acest obiectiv, ce a costat municipalitatea peste 5 milioane de lei. Un alt obiectiv la care s-a lucrat din greu a fost Parcul Carmen Sylva din Timişoara, care a costat aproximativ 700 de mii de euro. Pe lângă aceste proiecte, Primăria Timişoara a mai modernizat câteva drumuri în Ciarda Roşie, Ronaţ, Calea Torontalului, Fabric şi Soarelui.

Proiecte îndrăzneţe pentru 2012

În anul 2012, care coincide cu alegerea unui nou primar în Timişoara, se vor realiza proiecte pentru care nu s-a găsit o soluţie timp de mai mulţi ani. În vara anului 2012, Gheorghe Ciuhandu promite că va finaliza lucrările de modernizare a Parcului Copiilor, în care nici un micuţ nu a mai pus piciorul de ani de zile, de frică să nu se accidenteze. În acest parc ar urma să fie montate mai multe jocuri atractive pentru copii, precum şi multe alte locuri de joacă, ce vor face din Parcul Copiilor din Timişoara unul dintre cele mai atractive parcuri din ţară. Un alt proiect de mare anvergură este reabilitarea străzii Văcărescu, unde va fi reabilitată întreaga infrastructură. De asemenea, se vor creea mai multe locuri de parcare şi va fi montată o instalaţie unică în România, care va permite spălarea automată a străzii mai sus-amintite. Proiectul are o valoare de 5 milioane de lei şi ar putea fi finalizat la sfârşitul acestui an. Cel mai important proiect al municipalităţii în 2012 este de departe cel al retehnologizării sistemului centralizat de termoficare din Timişoara. Proiect care are o valoare de aproximativ 70 de milioane de euro. Mai-marii municipalităţii s-au gândit la toate, aşa că în acest an mai au în plan finalizarea Pieţei Iosefin, dar şi reamenajarea Parcului Rozelor din Timişoara, care îşi pierduse vizibil farmecul de altă dată. Pentru a redeveni ceea ce a fost odată, adică parcul cu cele mai multe şi frumoase flori din Timişoara, vor fi investiţi aproape 6 milioane de lei.
 

Comentarii

comentarii