Acasă Eveniment A murit Flaviano Pampagnin, bătut cu bestialitate de un timișorean!

A murit Flaviano Pampagnin, bătut cu bestialitate de un timișorean!

7326
DISTRIBUIȚI

Flaviano Pampagnin, implicat, în urmă cu numai câteva zile într-un accident minor, soldat cu zgârierea  a două oglinzi  laterale  a două autoturisme, a lui și a  lui Dorin Zima (arestat în acest moment), a murit! Incredibila poveste,  cu mari implicații emoționale, dar și de destin… mai jos!

Familia lui Flaviano Pampagnin, străpunsă de o imensă durere, Consulatul Onorific al Italiei, comunitatea timișoreană, prietenii și cunoștințele, toată lumea este în stare de șoc! Omul cu numele de mai sus a murit în jurul orei 12, azi, 11 august 2017. De ce? La numai 63 de ani, născut în Fosso, Italia, investitorul italian de la Timișoara, cu o familie frumoasă (o soție și doi copii studenți în Italia), cu o mulțime de prieteni aici, având firma Bramito SRL, s-a bucurat de reputația unui om de onoare, bun, blând, calm, un domn din regiunea Veneto, educat și calin.

De ce moartea sa produce, acum, un șoc? Pentru că a ajuns la Spitalul Județean Timiș, Secția de Terapie Intensivă, în urmă cu câteva zile, în urma unui incident banal, petrecut în trafic, pe strada Eroilor (Zona Complexului Studențesc), intrând direct în comă. Incidentul l-a avut ca protagonist pe tânărul DORIN ZIMA, din Timișoara, 27 de ani, revoltat pe faptul că în incident s-au… zgâriat două oglinzi laterale ale celor două mașini, a lui Flaviano P. și a lui Dorin Zima. Dacă nu treceau prin zonă două – trei mașini, cu niște șoferi vigilenți, care au sunat la 112 , poate că ar fi murit atunci, în mașină…

Agresorul DORIN ZIMA

Isteric, poate cu înclinații ascunse spre violența fizică, poate doar atașat prea mult unor obiecte din metal, din spusele martorilor rezultă că tânărul nu a reacționat normal la propunerea lui FP de a merge la compania de asigurări, la poliție chiar, dacă se identifica cazul. FP a urcat în mașina proprie, dar nervos, Dorin Zima a intrat în proprietatea privată a victimei, l-a lovit cu bestialitate peste cap și în zona cervicală, pe care i-a fracturat-o. Omul a fost dus la spital, dar a intrat imediat în comă de gradul patru. După mai bine de o săptămână, (azi, 11 august) a decedat.

Presa italiană deja debordează de articole despre situația dramatică a investitorului, care se afla în AIRE (Evidența italienilor rezidenți în străinătate) și care vorbea despre România și despre Timișoara, la modul superlativ.

Cum este posibil un act de o cruzime atât de mare? Ce și cum a stimulat în activitatea corticală a agresorului (care, culmea, a cerut cercetarea în libertate, dar Justiția a respins cererea) acest gest, când nici măcar nu a fost avariat vreun autoturism? Ce l-a făcut atât de dur și de ”cutezător” încât a intrat în mașina celuilalt și a început să-l bată cu demență?

Cine mai suntem, dacă nu respectăm legile? Dacă nu mai așteptăm poliția, să constate ceva, dacă ne facem reguli, după modelul vestului sălbatic, dacă folosim forța pentru a satisface umorile negative?

Un destin curmat. O familie distrusă. O mulțime de angajați, în șoc. Un tânăr, cu o viață și o carieră distruse.

Acesta este bilanțul dramatic al unei agresiuni care nu trebuia să fie!

Comentarii

comentarii