Acasă Actualitate Muzeele apei: reconversia patrimoniului industrial în spații pentru comunități sustenabile

Muzeele apei: reconversia patrimoniului industrial în spații pentru comunități sustenabile

DISTRIBUIȚI

Muzeul Apei al Aquatim care valorifică vechea Uzină de Apă a orașului, este astăzi unul dintre cele mai active locuri de petrecere a timpului liber pentru timișoreni și turiști.

 Aquatim sărbătorește finalul proiectului 𝑀𝑢𝑧𝑒𝑢𝑙 𝐴𝑝𝑒𝑖 – 𝑟𝑎𝑐𝑜𝑟𝑑 𝑙𝑎 𝑟𝑒𝑡̦𝑒𝑎𝑢𝑎 𝑐𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙𝑎̆ 𝑎 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦𝑜𝑎𝑟𝑒𝑖, derulat de Fundația Aquatim, în perioada mai-decembrie a.c., ca parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, cu o întâlnire dedicată profesioniștilor, partenerilor și beneficiarilor proiectului, în care descoperim nu doar povestea noastră, ci și a altor muzee tehnice din țară și străinătate.

”Vă invităm să vă rezervați locul la Conferința 𝑀𝑢𝑧𝑒𝑒𝑙𝑒 𝐴𝑝𝑒𝑖: 𝑟𝑒𝑐𝑜𝑛𝑣𝑒𝑟𝑠𝑖𝑎 𝑝𝑎𝑡𝑟𝑖𝑚𝑜𝑛𝑖𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑖𝑛𝑑𝑢𝑠𝑡𝑟𝑖𝑎𝑙 𝑖̂𝑛 𝑠𝑝𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖 𝑠𝑢𝑠𝑡𝑒𝑛𝑎𝑏𝑖𝑙𝑒, care va avea loc în 𝟕 𝐬̦𝐢 𝟖 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la Muzeul Apei, în weekendul de închidere al Capitalei Europene a Culturii. Povestim despre cum au fost ultimele șase luni și deschidem noi căi pentru viitorul complexului nostru muzeal unic.

Suntem recunoscători pentru comunitatea pe care Muzeul Apei  a Aquatim a reușit să o coaguleze în jurul poveștilor despre apă, în ultimele șase luni, de la momentul la care începeam racordul la rețeaua culturală a Timișoarei”, este mesajul Aquatim.

𝐏𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭𝐚̆, 𝐢̂𝐧 𝐛𝐚𝐳𝐚 𝐢̂𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞: https://bit.ly/46ehBcI

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐢𝐧𝐭̦𝐞𝐢 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐟𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭 𝐚𝐢𝐜𝐢: https://bit.ly/3R0lwEa

Proiectul Muzeul Apei – racord la rețeaua culturală a Timișoarei face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii Romania.

Comentarii

comentarii