Acasă Actualitate Muzeul Banatului și Fundația „Oravitzan” aduce în fața vizitatorilor o expoziție unică:...

Muzeul Banatului și Fundația „Oravitzan” aduce în fața vizitatorilor o expoziție unică: „Spațiile Oravitzan”, cu sprijinul CJT

DISTRIBUIȚI
rpt

Muzeul Național al Banatului, în colaborare cu Fundația „Oravitzan” aduce în fața vizitatorilor o expoziție unică. „Spațiile Oravitzan” va fi vernisată, joi 14 septembrie, de la ora 13.00.

În continuarea evenimentului realizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, de la ora 15:00, în Sala Revoluției a Palatului Administrativ, va avea loc o masă rotundă dedicată creației lui Silviu Oravitzan la care vor participa personalități ale lumii artistice și muzeale din România și Europa.

În contextul în care Timișoara este desemnată Capitala Europeană a Culturii și, implicit, Capitala Artelor Plastice, expoziția permanentă, situată la etajul Bastionului Maria Theresia, va fi dedicată în întregime operei maestrului Silviu Oravitzan.

Aceasta cuprinde 80 de lucrări găzduite în 8 săli și promite să lumineze imaginația vizitatorilor cu operele artistului, unde simboluri metafizice și tradiționale se întrepătrund într-un dans al formelor și culorilor. O donație generoasă a artistului, compusă din 12 opere inedite, constituie nucleul central al acestei expoziții – eveniment

”La ora 15:00, în Sala Revoluției a Consiliului Județean Timiș, vă invităm la o masă rotundă, unde distinse personalități ale lumii artistice și muzeale din România și Europa vor dezbate în profunzime creația lui Silviu Oravitzan.

Dorim să subliniem și să mulțumim pentru implicarea deosebită Fundației „Oravitzan”, precum și a partenerilor noștri, Universitatea de Vest din Timișoara și Mitropolia Banatului, dar și Consiliul Judeţean Timiş pentru sprijinul financiar acordat. Vă așteptăm cu drag!”, este mesajul Muzeului Banatului.

 

Comentarii

comentarii