Acasă Actualitate Muzeul Banatului Timișoara continuă săpăturile arheologice în situl de la Igriş-mănăstirea cisterciană...

Muzeul Banatului Timișoara continuă săpăturile arheologice în situl de la Igriş-mănăstirea cisterciană Egres

989
DISTRIBUIȚI

Muzeul Naţional al Banatului din Timișoara și Institutul de Arheologie al Universității Catolice Péter Pázmány din Budapesta (Ungaria) continuă și în 2020 săpăturile arheologice sistematice în situl arheologic de la Igriş-mănăstirea cisterciană Egres (sat Igriș, comuna Sânpetru Mare, jud. Timiş), în perioada 6 iulie-28 august.

Consiliul Județean Timiș sprijină cercetările arheologice, care sunt conduse de către dr. Daniela Tănase, din partea Muzeului Național al Banatului, în colaborare cu dr. Balázs Major din partea Institutului de Arheologie al Universității Catolice Péter Pázmány.

Echipa de cercetare româno-maghiară este numeroasă, în aceste zile la săpături participă și Bogdan Craiovan, arheolog la Universitatea de Vest din Timișoara, Ștefan Popa, biolog la Muzeul Național al Banatului, arheologi de la Institutul de Arheologie al Universității Catolice Péter Pázmány: dr. Péter Langó, Róbert Lóki, Eszter Lóki, precum și studenți, masteranzi și doctoranzi de la universitățile menționate.

În campania arheologică din 2020 se dorește clarificarea planimetriei bisericii mănăstirii în zona altarului, dar și continuarea cercetării unei biserici mai timpurii, databilă în secolul al XI-lea, care a fost dezvelită parțial în 2019 -spun specialiștii MNaB Timișoara.

Comentarii

comentarii