Acasă Actualitate Muzeul Revoluţiei Române este o certitudine

Muzeul Revoluţiei Române este o certitudine

DISTRIBUIȚI

Muzeul Revoluţiei Române (MRR) care se va construi în fosta Garnizoană din Piaţa Libertăţii din Timişoara, a devenit o certitudine după ce a fost semnat transferul clădirii de la Ministerul Apărării Naţionale, la Ministerul Culturii.

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a afirmat la Timişoara că în 2019 vom marca 30 de ani de la Revoluţia Română care a început la Timişoara şi de aceea guvernul a hotărât înfiinţarea MRR.

“Săptămâna viitoare vor fi semnate documentele de transfer a clădirii între cele două ministere. Clădirea va trebui reparată şi să poată fi organizat un muzeu al Revoluţiei Române. Vom găsi un curator care să facă recomandările necesare pentru ca acel spaţiu să poată deveni MRR. Va fi un simbol care semnifică Revoluţia Română. Vom demara extrem de rapid SF-ul, după care vom avea costurile şi termenul estimate pentru finalizare. Banii necesari există, suma exactă va fi stabilită după SF”, a spus ministrul Culturii.

Secretarul de stat în Ministerul Culturii, Ion-Ardeal Ieremia, a precizat că “Memorialul Revoluţiei îşi va găsi un loc în interiorul MRR, care deţine un portofoliu de mărturii şi exponate care-şi pot găsi locul în interiorul acestui muzeu. Este un foarte important obiectiv identitar în Timişoara”.

Este bine ca în acest muzeu să fie expuse şi piese care fac referire la întreaga Revoluţie Română, nu doar cea de la Timişoara, iar Timişoara ar fi mai câştigaţi dacă nu ne-am limita doar la Timişoara.

Comentarii

comentarii