Acasă Cultura Muzicon Hub lansează Muzicontainer – micro-muzeu dedicat fenomenului muzical al anilor ’90

Muzicon Hub lansează Muzicontainer – micro-muzeu dedicat fenomenului muzical al anilor ’90

DISTRIBUIȚI

Muzicon Hub, platforma de sprijin a scenei muzicale alternative din Timișoara, își continuă explorarea istoriei orașului prin dezvoltarea Muzicontainer – micro-muzeu al patrimoniului muzical al anilor ’90.
Proiectul își propune să cerceteze și valorifice 3 repere ale istoriei muzicale recente: muzica rock, Festivalul Underground și Festivalul TM Base, prin 3 expoziții interactive prezentate într-un spațiu minimal (pe o structură de container maritim), 9 podcast-uri și 6 performance-uri dedicate fiecărei mișcări muzicale. În cadrul prezentărilor vor fi integrate arhive digitale ale vremurilor, mărturii ale artiștilor de pe scena locală și imagini grafice ale evenimentelor. Prin toate aceste elemente, aduse pentru prima dată în fața publicului și arhivate ulterior, micro-muzeului i se atribuie o valoare patrimonială în sectorul artistic al Timișoarei, completând totodată o filă importantă din istoria muzicală a României post-revoluționare.
Deschiderea Muzicontainer va avea loc pe 17 mai, de la ora 18.00, la Muzicon Hub (Splaiul Peneș Curcanul 4-5, Timișoara) cu o expoziție itinerantă ce radiografiază două evenimente majore care au marcat scena muzicală a acelor ani: TM BASE și Anonim TM, urmată de un program cu dj set-uri asigurate de UFO, ROBOTEL (FKA Sensorship) si Bibanu’. Mai multe detalii despre acțiunea de debut sunt aici.

Muzicontainer face parte, alături de Lost Tapes și Lost Music, dintr-un program amplu de recuperare a muzicii pierdute și al impactului pe care muzica o are asupra transformării societății.
Evenimentul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Comentarii

comentarii