Acasă Cultura My First (Anti)Monument – Atelier teoretic și practic de intervenție în spațiul...

My First (Anti)Monument – Atelier teoretic și practic de intervenție în spațiul public – la Kunsthalle Bega Timișoara

DISTRIBUIȚI

My First (Anti)Monument – Atelier teoretic și practic de intervenție în spațiul public este evenimentul care va avea loc la Kunsthalle Bega Timișoara. Coordonatori: Cristian Rusu și Bogdan Rața, vineri, 18 noiembrie, de la ora 16:00.

Tema atelierului este o intervenție plastică urbană cu scopul de a dilematiza un loc din Timișoara depistat și considerat problematic, prin statut, morfologie sau prin funcțiunile sale. Soluțiile plastic-vizuale sunt total deschise: de la tehnici tradiționale artelor vizuale, până la tehnici multimedia sau VR. Scopul este să înțelegem împreună de ce propunem ceea ce propunem și, de ce nu, un alt tip de percepție a spațiului public (și aici prin spațiul public înțelegem oraș, presă, rețele de socializare, internet).

My First (Anti)Monument s-a desfășurat pe parcursul a trei saptamani de sesiuni de cercetare, discuții și realizarea practică a propunerilor, finalizat cu o expunere și dezbatere publică a proiectelor, la care sunt invitați toți cei interesați de acest tip de comentariu și discurs vizual – artistic.

Participanți :
Cristorian Denis
Filip Alexandru
Ioniță Andreea
Masniță Miruna
Messer Ana
Micula Raluca
Neciu Andrei Răzvan
Opruț Petru
Pituț Andrei

Cristian Rusu este artist vizual și scenograf, lector dr. la Facultatea de Teatru și Film a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj. Cercetarea sa artistică principală este chestionarea spațiului și meditația melancolică asupra ruinei și a sublimului în context contemporan. Prin diferite tehnici ale artelor vizuale și combinând concepte spațiale și arhitecturale, el interoghează interacțiunea dintre estetică, sensibilitate și ideologie, în special prin proiecte site-specific.

Bogdan Rața este sculptor, conferențiar la Facultatea de Arte și Design, Universitatea de Vest din Timișoara, director artistic și cofondator Kunsthalle Bega, inițiator al Bibliotecii Pavilion.

Proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara în cadrul programului prioritar „Repere în cultură”.

Comentarii

comentarii