Acasă Cultura Nabuco – un spectacol despre regele proclamat Dumnezeu – la Opera Națională...

Nabuco – un spectacol despre regele proclamat Dumnezeu – la Opera Națională Timișoara

3644
DISTRIBUIȚI

Opera Națională Timișoara a programat pentru data de miercuri, 30 mai, de la ora 19.00, una dintre cele mai impresionante opere din toate timpurile: Nabuco de Giuseppe Verdi. Regia artistică, decorurile şi costumele aparțin lui Mario de Carlo din Italia, iar în rolul lui Nabucco este Ștefan Ignat din București.
Nabucco este o operă compusă de Giuseppe Verdi în 1841 pe un libret de Temistocle Solera. Premiera a avut loc la Teatro alla Scala („Scala”) din Milano la 9 martie 1842. Nabucco este prescurtarea numelui regelui asirian al Babilonului Nabucodonosor al doilea, care a trăit și domnit în jurul anului 600 î.Hr. Cele două teme principale ale acțiunii sunt dorința de libertate a poporului evreu din timpul robiei lor din Babilon, precum și aroganța și nebunia personajului principal Nabucco, care-l duce până la autoproclamarea sa drept Dumnezeu unic și la pedepsirea cu pierderea minților. Spre sfârșitul operei el însă își revine, adoptă credința în Iehova (sau Iahve), Dumnezeul evreilor, și îi elibrerează pe evrei din robie.
Pentru acest măreț spectacol își dau concursul Corul, Orchestra şi Ansamblul de balet ale Operei Naţionale Române Timişoara. Regia tehnică, Lucian Boru.

Comentarii

comentarii