Acasă alegeri locale 2012 Nadia Potoceanu, candidat din partea Partidului Verde la Primăria Reşiţa: „Femeile sunt...

Nadia Potoceanu, candidat din partea Partidului Verde la Primăria Reşiţa: „Femeile sunt buni gospodari şi buni organizatori”

834
DISTRIBUIȚI

Partidul Verde din Caraş-Severin va ataca Primăria Reşiţei cu Nadia Potoceanu, cadru universitar şi preşedinte al unui ONG extrem de activ în viaţa publică. Nadia Potoceanu a spus, joi, într-o conferinţă de presă, că femeile sunt buni gospodari şi buni organizatori. „Nu am complexe faţă de bărbaţi în relaţiile profesionale şi politice, a spus Nadia Potoceanu. Dar gestionarea proastă a deşeurilor, nerespectarea Convenţiei Peisajului, semnată şi de noi la Bruxelles, dispariţia spaţiilor verzi, lipsa investiţiilor şi a locurilor de muncă, toate acestea trebuie corectate. Consider că eu ştiu administraţie locală şi nu sunt şantajabilă. Cu tot respectul, dar bărbaţii mai fac promisiuni la un pahar, după care uită. La noi, femeile, nu e aşa. Eu sunt inginer, activez la Reşiţa din 1971 şi cred că aş fi un primar bun”.
Paul Ovidiu Vasile, preşedintele Partidului Verde Caraş-Severin, a prezentat lista candidaţilor pentru Consiliul local Reşiţa, arătând, în acelaşi timp, că verzii au depus candidaturi pe liste complete în 17 localităţi ale judeţului. Primii trei pe lista de consilieri locali la PV sunt, în ordine, Costel Mihăilă, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, Nadia Potoceanu , vicepreşedinte şi Paul Vasile, preşedinte.
„Am acţionat într-un timp foarte scurt, a declarat preşedintele Paul Vasile, dar, cu toate astea, am adunat lângă noi personalităţi ale vieţii publice, profesionişti, oameni curaţi, care majoritatea nu au mai făcut politică. Ţinta noastră este trei consilieri judeţeni, patru sau cinci consilieri locali pentru Reşiţa, cinci sau şase consilieri pentru Moldova Nouă, trei pentru Anina, câte cel puţin trei la Socol, Sicheviţa, Cărbunari, Vrani, Naidăş, Oţelu Roşu, Băile Herculane, Caraşova, Iablaniţa, Mehadica, acolo unde avem organizaţii puternice”.
Paul Vasile a remarcat că oamenii trebuie să înţeleagă prin ecologie mult mai mult decât simplul adunat de gunoaie. PV nu doreşte stoparea investiţiilor sau a construcţiilor, ci un echilibru între ele şi natura care ne suportă. De asemenea, verzii vor un minister de resort şi reluarea legăturilor clasei politice cu societatea civilă. Preşedintele verzilor cărăşeni a lansat şi o critică dură la adresa stării de lucruri din administraţie şi afaceri. El a spus că se concesionează de la primărie locuri pentru chioşcuri cu 50-60 de euro pe lună, după care sunt reînchiriate cu cinci-şase sute de euro. În plus, licitaţiile sunt pregătite pentru destinatarii lor, a mai spus Paul Vasile.

 

Comentarii

comentarii