Acasă Actualitate Navigația pe Bega, spre Serbia, tot mai aproape de a deveni realitate....

Navigația pe Bega, spre Serbia, tot mai aproape de a deveni realitate. În curând vor fi montate și semnalele costiere

DISTRIBUIȚI

Regia Autonomă „Administrația Canalului Navigabil Bega” amintește că navigația pe Bega, spre Serbia, ar urma să se reia destul de curând. Pentru a preîntâmpina reluarea circulației, a fost lansată procedura de achiziție a semnalelor costiere. Peste 250 de astfel de marcaje vor fi amplasate de la Uzina de Apă Timișoara până la granița cu Republica Serbia. Sectorul românesc al Canalului navigabil Bega are o lungime de 42,444 km.

Iată explicațiile date de reprezentanții Regiei Autonome „Administrația Canalului Navigabil Bega” (ACNB):

„Siguranța navigației și fluidizarea traficului naval pe tronsonul cuprins între Timișoara (Uzina Hidroelectrică Timișoara) și frontiera de stat cu Republica Serbia sunt principalele obiective ale Regiei Autonome «Administrația Canalului Navigabil Bega». În calitatea noastră de administraţie de cale navigabilă interioară, avem obligația să asigurăm semnalizarea costieră pe tronsonul amintit. În vederea îndeplinirii acestui obiectiv extrem de important, au fost demarate, în cursul acestei luni, procedurile de achiziție publică a semnalizării costiere, fiind lansată și atribuită licitația, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

În conformitate cu prevederile Art. 11 din Ordonanța nr. 22/1999 privind administrarea porturilor şi a căilor navigabile, utilizarea infrastructurilor de transport naval aparţinând domeniului public, precum şi desfăşurarea activităţilor de transport naval în porturi şi pe căile navigabile interioare, cu modificările și completările ulterioare, semnalizarea costieră necesară desfăşurării navigaţiei în condiţii de siguranţă va fi instalată în zona de siguranță a canalului navigabil Bega, începând cu luna iunie.

Astfel, vor fi instalate marcaje kilometrice de la Uzina Hidroelectrică Timișoara până la granița cu Republica Serbia, în vederea creșterii siguranței navigației,  în acest fel fiind foarte apropiată data reluării navigației spre țara vecină, în scop comercial și de agrement. În perioada următoare, vor fi instalate 268 de semnale costiere, care vor semnaliza poziția șenalului navigabil în raport cu malurile Canalului Bega. După instalare, indicatoarele vor servi drept puncte de reper pentru conducătorii ambarcațiunilor pe Bega, pentru ca traficul naval să se desfășoare în siguranță.

Implementarea sistemului de semnalizare costieră va contribui la fluidizarea traficului naval și va conduce la siguranța navigației pe tronsonul navigabil al Canalului Bega”.

Comentarii

comentarii