Acasă Economic Nazare le-a recomandat constructorilor autostrăzii Timişoara-Lugoj să nu intre în vacanţă

Nazare le-a recomandat constructorilor autostrăzii Timişoara-Lugoj să nu intre în vacanţă

DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, aflat, marţi, pe primul tronson al autostrăzii Timişoara – Lugoj, le-a recomandat constructorilor să nu intre în vacanţă până la formarea noului Guvern, el primind asigurări că pe tronson se va putea circula din vara acestui an. Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, s-a aflat, marţi, pe primul tronson al autostrăzii care leagă Timişoara de Lugoj, el cerând constructorului să nu facă rabat de la calitate.

 ”Am văzut că v-aţi ţinut de cuvânt cu asfaltul. A fost turnat la două săptămâni după vizita trecută. Până acum toată lumea se plângea de vreme, acum, la 22 de grade, nu mai poate să spună nimeni nimic de vreme. Cel mult, unii la Constanţa pe care i-am prins ieri bronzându-se. (…) Ştiţi foarte bine care a fost rugămintea pe care v-am adresat-o data trecută: nu faceţi rabat de la calitate. Ştiu că sunteţi avansaţi, ştiu că acesta este unul din loturile de autostradă care este avansat şi este foarte bine. Mă bucur că putem vorbi aici despre o deschidere la trafic înainte de termen, dar în acelaşi timp nu aveţi voie să faceţi rabat de la calitate”, s-a adresat Nazare şefului de şantier Şerban Şerbu. "În vara aceasta noi dăm drumul la trafic fără nicio problemă”, a răspuns Şerbu.
 Alexandru Nazare a adăugat că până la începutul verii va fi aprobat, la Bruxelles, proiectul şi pentru cel de-al doilea tronson al autostrăzii. "Am o veste foarte bună pentru Timişoara – Lugoj: că, din informaţiile pe care le am, la sfârşitul lunii mai, Comitetul de Monitorizare, care va avea loc aici, la Timişoara, cel târziu la începutul lunii iunie, ne va da o veste bună de la Bruxelles în privinţa aprobării proiectului (privind cel de-al doilea tronson al autostrăzii – n.r.). Astfel, risipim orice fel de zvonuri de pierdere a finanţării pentru Timişoara – Lugoj şi mă bucur foarte mult că suntem într-un grafic în privinţa aprobării acestui proiect la Bruxelles tocmai pentru a da drumul la rambursare", a spus ministrul. Acesta le-a recomandat constructorilor să nu intre în vacanţă până la formarea noului Guvern şi le-a transmis că a dorit să îşi încheie mandatul aşa cum l-a început, pe şantier.
”Din punctul meu de vedere, eu am mai fost aici, dar şi pe alte tronsoane de autostradă, aceste lucrări trebuie monitorizate atent şi nu aş vrea să intraţi în vacanţă acum, până la preluarea mandatului de viitorul Guvern. (…) Eu o să îmi fac datoria până la capăt şi, aşa cum mi-am început mandatul, pe şantier, aşa vreau să mi-l şi termin şi cred că acesta este modul în care noi, miniştrii, putem să impulsionăm lucrările şi trebuie să impunem un anumit ritm tocmai pentru ca aceste lucrări de infrastructură sunt importante pentru noi”, a conchis Nazare.
Un reprezentant al firmei care oferă consultanţă pentru primul tronson al autostrăzii, Victor Dee, declara, recent, că primul tronson al autostrăzii Timişoara-Lugoj, în lungime de 9,5 kilometri, este finalizat în proporţie de 28 la sută, cu peste zece procente mai mult decât planul, termenul final de execuţie fiind fixat pentru aprilie 2013. Valoarea primului tronson al Autostrăzii Timişoara-Lugoj este de 210.369.462, 74 lei (fără TVA), din care contribuţia Uniunii Europene este de 178.814.043,33 lei, iar contribuţia Guvernului României este de 31.555.419,41 lei. Pe tronsonul de 9,5 kilometri de autostradă se vor construi patru poduri şi şase pasaje, dar şi un nod rutier. Lucrările la acest prim tronson au început în octombrie 2011. Autostrada Timişoara-Lugoj are o lungime totală de 35,125 de kilometri, iar valoarea totală a proiectului este de 1.421.992.279 lei, pentru suma de 983.780.843 lei fiind obţinută finanţare nerambursabilă a Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune.
 Autostrada Timişoara-Lugoj va face parte din coridorul IV Pan-European, menit să asigure conexiunea dintre statele membre ale Uniunii Europene şi cele aderate după 2004 şi 2007. Traseul coridorului este Dresden – Nurnberg – Praga – Viena – Bratislava – Gyor – Budapesta – Arad, apoi se ramifică în două: Timişoara – Deva – Sibiu – Piteşti – Bucureşti – Constanţa şi Timişoara – Drobeta Turnu Severin -Vidin – Sofia – Salonic.
 

Comentarii

comentarii