Acasă Actualitate „Ne sfidați inteligența. Chiar ne credeți tâmpiți?”. Nu s-a mai votat a...

„Ne sfidați inteligența. Chiar ne credeți tâmpiți?”. Nu s-a mai votat a doua „nouă organigramă” a lui Fritz

DISTRIBUIȚI

Ședințele de Consiliu Local Timișoara continuă să semene tot mai mult cu spectacolele de circ. Marți, 15 martie, ar fi trebuit votate două proiecte de restructurare a activității primăriei: cel de înființare a Administrației pentru Educație și Sport și cel de aprobare a noii organigrame. Ar fi fost a doua organigramă aprobată sub administrația Fritz, prima fiind încă suspendată de instanțe. Nu a mai fost cazul. După multe controverse, primul proiect a căzut la vot, iar celălalt a fost retras de primarul Dominic Fritz.

La început, după ce edilul-șef a reluat presupusele beneficii ale înființării, iar fostul viceprimar Dan Diaconu a spus de ce nu este de acord cu structura noii entități, i s-a permis și lui Tiberiu Negrei, președintele sindicatului din primărie. Acesta a reiterat criticile privind legalitatea celor două proiecte, iar mai apoi s-a trecut la vot prin platforma Zoom.

Și s-a votat chiar de două ori. Prima dată au fost „numărate” 28 de voturi din maximum de… 27 de consilieri locali. În plus, lipsea Lorenzo Barabas (PNL), deci ar fi putut fi date maximum 26. Rezultatul propriu-zis a fost de 14 voturi „pentru” și 14 abțineri sau voturi „împotrivă”.

Toți consilierii locali au fost de acord reluarea votului din „motive tehnice”, astfel că s-a votat din nou. Și, din nou, numărul de voturi a fost mai mare decât cel al consilierilor locali prezenți. Cei drept, de această dată fiind 27 de voturi, dintre care 13 au fost „pentru”. Așadar – chiar și cu depășirea numărului de consilieri prezenți – proiectul a căzut. Ar fi de menționat că, pe lângă consilieri locali, au mai fost în videoconferință și alți funcționari și persoane terțe, cel mai probabil unul sau doi dintre aceștia arătând exces de zel.

Useriștii, prin liderul de grup Paula Romocean, au insistat pe o nouă reluare a votului, însă consilierii de opoziție nu au mai fost de acord. Cel mai vocal a fost Ștefan Sandu (PNL). „Ne sfidați inteligența! Chiar ne credeți tâmpiți? Ce e asta? Suntem la circ, la piață?”, au fost numai câteva dintre remarcile liberalului. S-au mai contrazis cu useriștii și Radu Țoancă (PSD), Simion Moșiu și Adrian Lulciuc (PNL).

Până la urmă a intervenit primarul Dominic Fritz, care a concluzionat că proiectul a căzut. Acesta a anunțat și retragerea celuilalt până la o viitoarea ședință. Aprobarea acestuia nu mai avea sens în lipsa celeilalte hotărâri, a argumentat Fritz.

Comentarii

comentarii