Acasă Eveniment Neglijența, cauza scufundării șlepului din Portul Moldova Veche

Neglijența, cauza scufundării șlepului din Portul Moldova Veche

DISTRIBUIȚI

slepAncheta declanșată în urma scufundării unui șlep din cele șase ale convoiului împingătorului Baziaș în rada Portului Moldova Veche a stabilit că vinovați de această situație sunt membrii echipajului.
Surse din cadrul Autorității Navale Române au declarat, miercuri seara, că din cauza unor fisuri apărute în corpul navei, care trebuiau observate și anunțate de navigatori instituțiilor competente, unitatea respectivă a luat apă în cală și s-a scufundat în Dunăre, la kilometrul 1048.
Vinovații de accidentul fluvial produs vor fi trași la răspundere, comisia compusă de specialiști în siguranța navală fluvială care investighează cazul va stabili cu exactitate împrejurările în care șlepul nu a fost verificat înainte de a pleca în marș.
Nava fusese încărcată cu îngrășăminte în Portul Bukovar din Croația și urma să fie descărcată în Portul Moldova Veche. La fața locului se află reprezentanți ai instituțiilor de gestionare a mediului și a situațiilor de urgență. Pe șlepul scufundat nu se afla niciun marinar.

Comentarii

comentarii