Acasă Actualitate Nenorocire cu repetiție pentru o familie din Timiș. Cum a intervenit ÎPSS...

Nenorocire cu repetiție pentru o familie din Timiș. Cum a intervenit ÎPSS Ioan

DISTRIBUIȚI

ÎPSS Ioan mitropolitul Banatului a donat, în urmă cu doi ani, o casă pentru o familie cu cinci copii, greu încercată de neajunsurile vieții în satul Șanovița din județul Timiș, la aproximativ  52 km de Timișoara,

Sigur că bucuria acestor oameni a fost dincolo de așteptările lor și părea că lucrurile se vor rezolva și vor scăpa de problemele materiale și sociale.

Însă, la sfârșitul anului 2023 în luna noiembrie, o altă năpastă a vieții s-a abătut asupra familiei: un incendiu le-a ars casa, iar pompierii lugojeni au fost chemați să stingă incendiul ce s-a produs la această locuință cu cinci copii.

La sosirea echipajelor, s-a constatat ca incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 100 mp, cu ardere generalizată.

În urma incendiului, au fost afectate trei încăperi, mobilierul și electrocasnicele aferente, precum și acoperișul, în proporție de 90%.

Din constatările autorităților se pare că focul ar fi pornit de la o defecțiune electrică, apoi s-a extins și datorită  unui coș deteriorat. Din fericire nu s-au înregistrat victime, dar casa a devenit nelocuibilă.

În aceste condiții cu binecuvântarea ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, un grup de inițiativă din Parohia Timișoara Dacia, condus de preotul paroh Zaharia Pereș, alături de Chetrinescu Gheorghe și Tănăsoiu Emanuel, au solicitat ajutorul unor oameni cu suflet mare din parohie și nu numai și au trecut la fapte.

Astfel imediat a fost contactat un meșter din zonă și s-a refăcut o cameră din clădirea alăturată casei arse de incendiu, unde au fost mutați copii și părinții lor. De aici lucrările au continuat și s-a turnat betonul pentru pregătirea a două noi camere, a unei bucătării,  a unei băi și a unui spațiu de depozitare a alimentelor.

În acest moment, lucrările sunt foarte avansate și se speră ca după Sfintele Paști să fie date în folosință și  noile spații locative din această casă.

În tot acest timp, atât preotul din sat Cristian Bogdan Laichici, cât și alți oameni de bine au sprijinit acestă familie cu alimente și haine pe tot parcursul anului.

Și săptămâna aceasta parohia Timișoara Dacia a revenit cu alte produse specifice perioadei pascale și va continua să susțină finalizarea lucrărilor pentru ca în perioada următoare această familie greu încercată să se poată bucura de întreaga locuință.

“Acest ajutor face parte din acțiunile social-caritative oferite constant de Parohia Ortodoxă Timișoara Dacia celor care trec prin diferite momente de cumpănă și care nu au alte posibilități imediate de a ieși din umbra deznădejdii, întrucât Domnul Iisus Hristos ne-a dăruit cel mai frumos model de iubire, până la jertfa de pe cruce și din acest motiv, noi suntem datori să oferim măcar o picătură de iubire pentru cei din jur, atunci când trebuie”, este mesajul preoților de la Parohia Timișoara Dacia.

 

 

Comentarii

comentarii