Acasă Actualitate Nesimțirea unor cetățeni este fără margini, în zona Tipografilor! Retim vine și...

Nesimțirea unor cetățeni este fără margini, în zona Tipografilor! Retim vine și face iarăși curat

DISTRIBUIȚI

Nesimțirea unor timișoreni sau netimișoreni pare a fi fără margini, în zona Tipografilor, strada Vasile Lucaci, la colțul blocului B5, fiindcă nici amenințările legii soldate cu amenzi mari, nici atenționările repetate ale polițiștilor locali nu au avut efecte. Aceste persoane continuă să abandoneze deșeuri chiar de mari dimensiuni (foto 30 iunie), acolo pe spațiul verde, chiar sub semnul care interzice acest lucru.

Cotidianul ZIUA de Vest a scris de multe ori despre această rampă clandestine de deșeuri. Ultima data, în 27 mai 2022, niște indivizi certați cu bunul simț și cu civilizația au abandonat saltele mizerabile, iar acum, tot saltele.

Mai grav este că afișul mare pe care scrie mare și clar că amenda se ridică până a 3.000 de lei și chiar poate depăși această sumă nu i-a speriat deloc pe nesimțiții să își scoată mizeria din casă și să o lase pe spațiul verde, la marginea trotuarului, în văzul lumii.

De fapt această rampă clandestină de gunoaie s-a format de mai mulți ani în urmă și, deși poliția locală a stat deseori la pândă și i-a prins pe nesimțiții din zonă aruncând acolo gunoaie și i-a amendat, tot nu i-a speriat.

De fiecare data Poliția Locală Timișoara este informată de locuitorii din cartier, iar Retim vine și face iarăși curat, după cetățenii nesimțiți continuă să arunce mizerii acolo.

Poliția Locală atenționează că, potrivit Legii nr. 211 din 2011, modificată prin Legea nr. 188 din 2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora.

În cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locul în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Comentarii

comentarii