Acasă Actualitate Nesimțiții au ”înfundat” coșul de gunoi cu perna, în cartierul Tipografilor! Mesajul...

Nesimțiții au ”înfundat” coșul de gunoi cu perna, în cartierul Tipografilor! Mesajul Retim și al Poliției Locale Timișoara

DISTRIBUIȚI

Unii indivizi, din cartierul Tipografilor din Timișoara, de lene, nici nu mai sunt capabili să își ducă perna uzată la locul special de deșeuri pregătit, ci preferă să o abandoneze la colțul străzii, în văzul tuturor și să ”înfunde” micuțul coș de gunoi.

Timișorenii care locuiesc în cartier spun că s-au săturat să lupte cu nerușinarea unor cetățeni care își scot mizeriile pe trotuar și care, de fapt, sunt străini de rânduiala bănățeană plină de respect, față de ordine, natură și oameni.

Pe lângă faptul că au ”înfundat” coșul de gunoi cu perna, au abandonat și sticlă termopan la clopotul Retim destinat deșeurilor de borcane și sticle recipiente. Tot acolo au abandonat și clasicele gunoaie. Se pare că acești nerușinați străini de spiritul Timișoara nu au înțeles că acolo este interzis să abandoneze termopanul!

Locul blestemat este strada Vasile Lucaci, vis-a-vis de magazinul Profi și blocul B1.

”Cu siguranță că indivizii care își abandonează pe stradă perna sau termopanul spart sunt chiriași, mulți sunt studenți veniți din toate colțurile țării, iar unii sunt străini de pe alte continente și țări. De aceea aceștia nu înțeleg respectul față de ordinea tradițională bănățeană!”, se revoltă doamna Cristina.

Societatea de salubrizare, Retim, cu sprijinul Poliției Locale Timișoara, face zilnic eforturi mari pentru a strânge aceste mizeriile, abandonate pe stradă și pe spațiile verzi nu numai în cartierul Tipografilor, ci și în multe alte zone ale orașului.

Poliția Locală i-a amendat de fiecare dată pe cei care i-a prins, dar de obicei gunoaiele sunt abandonate pe timpul nopții.

“Retimul prestează servicii plătite și civilizate și nu este sluga nimănui, mai ales a celor care au o plăcere deosebită de a sfida legile, bunul simț și respectul față de curățenie și ordine. De aceștia se ocupă Poliția Locală ”, este mesajul reprezentanților societății de salubrizare.

Poliția Locală Timișoara și Retim depun eforturi să sensibilizeze oamenii să nu mai abandoneze mizeriile pe stradă, vin mașinile ridică gunoaiele, dar iarăși se fac la loc.

”Vă rugăm, oameni buni, indiferent dacă locuiți în gazdă în cartier sau nu, vă rugăm nu mai abandonați deșeurile pe strada Vasile Lucaci, la colțul blocului B5 sau B1, sau oriunde altundeva în frumosul cartier Tipografilor! Polițiștii locali vă amendează și nu ați vrea asta….! Rugăm Poliția Locală să intervină!”, este mesajul doamnei Cristina.

Poliția Locală Timișoara atenționează că, potrivit Legii nr. 211 din 2011, modificată prin Legea nr. 188 din 2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora.

În cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locul în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Comentarii

comentarii