Acasă Actualitate Neurologul timişorean prof. Liviu Matcău a trecut în eternitate

Neurologul timişorean prof. Liviu Matcău a trecut în eternitate

DISTRIBUIȚI

Timişoara a mai pierdut un om de ştiinţă, pe neurologul prof. univ. Liviu Matcău, care a trecut în eternitate cu doar câteva zile înainte de a împlini vârsta de 80 de ani.

Născut la 19 august 1940, în Timişoara, Liviu Matcău a fost absolvent al Facultăţii de Medicină Generală a UMF din Timişoara (1963), iar în 1969 a devenit medic specialist neurolog şi ulterior, medic primar.

Şi-a completat studiile cu specializări în electrocardiografie şi Echo Doppler carotidian, iar în anul 1974 şi-a luat doctoratul cu teza “Cardiomiopatia distrofică. Interesarea miocardului în afecţiuni musculare primitive”, îmbrăţişând în anul 1967 şi cariera didactică, în cadrul Clinicii Neurologie a UMF Timişoara.

A ajuns şef de catedră UMF în perioada 2000 – 2004, coordonator metodologic rezidenţi neurologie. Conducător doctorat specialitatea Neurologie din anul 1999, şef secţie Neurologie II Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă

Timişoara (1995-2008).

Liviu Matcău a fost membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Medicale din 2017, preşedinte al Fundaţiei SM

Timiş, membru fondator Fundaţia Demenţa Alzheimer Timiş, membru al Societăţii Române de Neurologie, membru al Societăţii Române de STROKE, membru în Colegiul Judeţean Timiş şi în cel Naţional al Medicilor din România. Din anul 1996 a devenit membru titular al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

A fot referent ştiinţific al unor teze de doctorat din ţară (Bucureşti, Cluj, Târgu Mureş, Iaşi, Oradea), a avut participări la manifestări ştiinţifice de neurologie (Congres Naţional Neurologie, Congres National STROKE cu lucrări în extenso şi rezumat), numeroase participări la manifestări ştiinţifice neurologice internaţionale cu lucrări în rezumat. A publicat Monografii – Neurogenetică Clinică (1993), Examenul neurologic Clinic în Imagini (1996);

Diagnosticul Neurologic în practica medicului de familie (2001), Epilepsia la pacientul Vârstnic (2005),Curs Neurologie UMF Timişoara (2000) în colaborare cu colectivul clinicii.

Dumnezeu să-l ierte!

Comentarii

comentarii