Acasă Actualitate Nevoile Spitalului de Copii Timișoara, în analiza Organizației Mondiale a Sănătății

Nevoile Spitalului de Copii Timișoara, în analiza Organizației Mondiale a Sănătății

DISTRIBUIȚI

O delegație a Organizației Mondiale a Sănătății în România. Delegația a fost primită, la Prefectura Timiș, de subprefectul Sorin Ionescu. Ulterior, a fost vizitat Spitalul de Copii Louis Țurcanu, unde s-au purtat discuții asupra nevoilor unității medicale, urmând să fie căutate soluții pentru rezolvarea acestora.

Scopul întâlnirii de la Prefectură a fost identificarea nevoilor și priorităților în domeniul sănătății din județul Timiș. Au fost abordate arii potențiale de viitoare colaborări, cum ar fi: sănătatea copilului și a mamei, programe privind alăptarea nou-născuților, sănătatea mintală pentru tineri și adulți, programe de training în domeniul comunicării dintre medic și pacient, programe de pregătire a personalului care va deservi viitorului centru dedicat tinerilor cu adicții, vaccinarea, programe în domeniul educației și prevenției pentru sănătate în special în mediul rural.

Delegația OMS România a fost condusă de Silvia Gatscher – Manager Programe de Sănătate. La întâlnirea de lucru au participat Camelia Nițu-Frățilă, coordonatorul operațiunii UNHCR pentru județul Timiș și județele limitrofe, managerii spitalelor din județul Timiș, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Timiș, Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș, Serviciului Județean de Ambulanță Timiș, Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișora.

Comentarii

comentarii