Acasă Actualitate Nica vrea să îi convingă personal pe consilierii locali de la USR...

Nica vrea să îi convingă personal pe consilierii locali de la USR că parcarea CJT din centrul Timișoarei este „binevenită și necesară”

DISTRIBUIȚI

Conducerea Consiliului Județean Timiș insistă în continuare cu parcarea supraetajată de 400 de locuri pe care vrea să o ridice în zona centrală a Timișoarei. Dacă vicepreședintele Alexandru Proteasa nu i-a putut convinge pe consilierii locali ai USR să renunțe la o bucățică de teren, acum chiar președintele Alin Nica vrea să fie prezent în următoarea ședință pentru a face același lucru. 

„Astăzi i-am adresat primarului Dominic Fritz o invitație scrisă pentru a participa la plenul Consiliului Județean Timiș. Aș fi vrut să fie o ocazie fericită, însă, din păcate, motivul este legat de tergiversarea proiectului parcării supraetajate din centrul Timișoarei”, spune Nica, marți, 6 septembrie.

Vă amintim că în urmă cu o săptămână, în plenul Consiliului Local Timișoara a fost pe ordinea de zi o adresă de la „județ”, în care se cerea terenul respectiv. Proteasa s-a plâns de faptul că încă nu există un proiect de hotărâre de consiliu local. Peneliștii și useriștii s-au criticat reciproc, astfel că nu s-a ajuns la niciun consens. Acum, Nica reia argumentele pe care CJT-ul le înaintează de câteva luni încoace.

„Construirea a 400 de locuri de parcare la 1 minut de mers pe jos de Piața Operei este unul dintre principalele proiecte de dezvoltare ale Timișoarei, investiție derulată integral de Consiliul Județean Timiș. De aceea, astăzi, pe lângă invitația la plen, i-am solicitat primarului Dominic Fritz, oficial, printr-o adresă scrisă, să își asume public și transparent poziția față de viitoarea parcare supraetajată din centrul municipiului. Dacă declarațiile lui verbale sunt adevărate și continuă să afirme că parcarea este binevenită și necesară, îi solicit să inițieze un proiect de hotărâre prin care cei 583 mp ai Primăriei să fie alipiți celor 4845 mp ai Consiliului Județean și continuăm documentația pentru parcarea de 436 de locuri”, mai precizează președintele CJT.

Comentarii

comentarii