Acasă Actualitate Nici un absolvent al Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor din...

Nici un absolvent al Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor din Timişoara nu este, în ciuda crizei, şomer

DISTRIBUIȚI

Lider în materie de şcoli de business, Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor din Timişoara, instituţie de învăţământ fără niciun absolvent, înscris, în prezent, ca şomer la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă deţine soluţia la criză economică, cele aproape 3000 de locuri disponibile în cadrul facultăţii pentru admiterea din această vară la programele de licenţă, masterat şi doctorat.
„Educaţia copiilor este cea mai profitabilă investiţie pe care părinţii o pot face pe termen lung. La FEAA, nu oferim doar o diplomă! Competenţele dobândite de absolvenţii noştri îi recomandă ca principali candidaţi în obţinerea unui loc de muncă, lucru certificat şi de statisticile AJOFM în care nici un absolvent al facultăţii noastre nu este înregistrat ca şomer în momentul de faţă, ” spune Prof. univ. dr. Marilen Pirtea, decanul FESS. Cea mai mare facultate din zona de vest a ţării, cu o vechime de 47 de ani, FEAA se bucură şi de o recunoaştere internaţională pe măsură. În noiembrie 2008, la Universitatea din Sorbona, în cadrul Convenţiei Anuale a Eduniversal (organizaţie ştiinţifică internaţională cu sediul în Montreuil, Franţa), ascensiunea FEAA a fost recunoscută prin plasarea acesteia printre primele 700 de facultăţi de profil ale lumii, ocupând primul loc în ţară, după Bucureşti.

Peste 10% dintre studenţii facultăţii beneficiază de burse de studiu, sociale si de excelenţă. Anual, mai mult de 100 de studenţi obţin burse în străinătate în universităţi de profil din Franţa, Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Danemarca etc. Printre parteneri putem menţiona Universitatea din Bologna, cea mai veche din Europa, Universitatea din Verona, Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologii din Lille, Universitatea Trent din Nothingham şi Universitatea din Karlsuhe. Absolvenţii facultăţii din Timişoara activează în toate segmentele vieţii sociale şi economice, de la administraţie, la bănci, iar studenţii se întorc, anual, de la olimpiade naţionale cu un număr de premii semnificativ. Facultatea a încheiat în acest an şi procesul de reacreditare pentru toate specializările sale, primind certificatul de grad de încredere ridicat din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

Noutăţile pentru admiterea din acest an constau în două programe de licenţă, disponibile de acum şi în limbi străine. Viitorii studenţi ai facultăţii vor putea urma începând cu Anul Universitar 2009/2010 cursuri specializării Finanţe Bănci predate integral în limba engleză şi cele ale specializării Management în limba franceză. În România, astfel de programe nu mai există decât la Academia de Studii Economice din Bucureşti. Facultatea desfăşoară şi două programe masterale internaţionale cu diplomă dublă (diploma statului român şi cea a ţării din care provine universitatea parteneră). Unul dintre programe este de tip consorţiu, având ca parteneri Universitatea din Barcelona, Alma Mater din Bologna, Brunell din Marea Britanie şi Universitatea Montpellier. Un alt masterat este realizat împreună cu Universitatea d’Auvergne-Clermont I din Franţa. Studiile sunt bilingve, iar studenţii vor studia un semestru în universitatea parteneră.
FEAA implementează, de asemenea, sistemul european de credite transferabile prin care cursurile efectuate la facultatea timişoreană pot fi recunoscute în universităţile din Uniunea Europeană. Pentru mai multe informaţii, cei interesaţi sunt invitaţi să acceseze pagina de internet a FEAA, www.feaa.uvt.ro.

Comentarii

comentarii