Acasă Actualitate Nicio medie de 10 în Timiș, la bacalaureat. Cea mai mare, 9.96....

Nicio medie de 10 în Timiș, la bacalaureat. Cea mai mare, 9.96. Școlile cu rezultate slabe intră în analiză

DISTRIBUIȚI

După doi ani de pandemie și școală online, bacalaureatul 2022 a adus cea mai mare rată de promovare din ultimii ani, 73,3%, la nivel national, dar din păcate, în Timiș, nu a fost nicio medie de 10.

Totuși cea mai mare medie se apropie de 10, adică a fost 9.96, și aparține unui elev de la Liceul Grigore Moisil, iar trei elevi de la liceul din Jimbolia au primit media 9.93 și doi de la Grigore Moisil.

Ministerul Educației atenționază că va face o analiză a școlilor unde nici un elev nu a luat notă de trecere la bac.  “Vom analiza chiar de azi cu maximă atenție acele școli care au obținut rezultate mult sub medie. Vom vedea în ce măsură au fost școli care nu a avut niciun candidat reușit examenul de bacalaureat,” a spus ministrul educației

Cum puteai trece bacul?

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie sa parcurga, cumulat, urmatoarele etape/conditii: recunoașterea și sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel putin) la fiecare dintre acestea, iar media notelor obținute la probele scrise trebuia să fie 6 (cel puțin).

Afișarea rezultatelor finale va fi în 1 iulie.

Comentarii

comentarii