Acasă Actualitate Nicolae Robu a constatat că frunzele cad toamna, iar oamenii le ard

Nicolae Robu a constatat că frunzele cad toamna, iar oamenii le ard

1490
DISTRIBUIȚI

Pentru smogul care a puus stăpânire pe Timişoara în ultimele două-trei săptămâni, primarul Nicolae Robu – cel care la început a negat că ar exista aşa ceva – a găsit un vinovat: frunzele şi oamenii. Frunzele cad toamna, iar oamenii, ca să scape de ele, le dau foc şi rezultă fum. Numai că în oraş nu este miros de fum, ci este praf.

Astfel edilul a lansat un nou APEL LA SPIRIT CIVIC:

“Stimați timișoreni, Timișoara este unul din orașele cu foarte mulți copaci, majoritatea avuți de ani de zile, dar și mulți plantați în ultimii 7 ani, din dispozițiile mele. În perioada următoare, vom face să avem și mai mulți, cu mult mai mulți, după cum veți vedea cât de curând.

Ei bine, în această perioadă a anului, frunzele majorității soiurilor cad.

Fac apel la dv., cetățeni și instituții, SĂ NU LE DAȚI FOC! O fac întrucât, din păcate, există, încă, în România și inclusiv în orașul nostru, acest obicei, unul nesănătos, ilegal, în plus, de a se scăpa de diversele resturi vegetale prin ardere pe stradă sau în curți. Este suficient și-așa că se întâmplă asta pe scară largă pe ogoarele din jurul orașului, haideți să nu punem umărul și noi la răul ce se face astfel calității aerului pe care-l respirăm!

Vă adresez rugămintea, pt sănătatea dv., a fiecăruia dintre noi cei ce trăim în acest oraș, să strângeți frunzele din jurul casei / blocului în care locuiți -prin persoanele pe care le aveți angajate pentru curățenie sau dv. înșivă, nemijlocit-, să le puneți în saci și să lăsați sacii lângă pubelele de gunoi casnic, pentru a putea fi ridicați de operatorul de salubritate.

Contez pe dv., pe spiritul dv. civic! ÎMPREUNĂ, putem face ca orașul nostru să aibă aerul curat! În ceea ce mă privește, vă asigur că eu îmi fac datoria: •am redus noxele de la mașini fluidizând traficul prin multiplele modernizări ale infrastructurii de locomoție și voi continua să fac asta și pe mai departe •lupt contra poluatorilor industriali, dar din păcate nu sunt secondat de Garda de Mediu, care ea, ca instituție a statului, ar trebui să fie port-drapelul acestei lupte •am reușit să fac în ultima vreme -și sper că ați văzut asta- ca străzile să se măture / să se aspire, să se spele din nou, intrând cu spălatul inclusiv în cartiere, pe străzi și printre blocuri, unde înainte nu s-a spălat niciodată -e drept: am reușit doar parțial până la această oră, dar vom continua”, spune Nicolae Robu, pe pagina sa de facebook.

Comentarii

comentarii