Acasă Politica Nicolae Robu a fost ales preşedinte al PNL Timiş

Nicolae Robu a fost ales preşedinte al PNL Timiş

442
DISTRIBUIȚI

Duminică s-a desfăşurat congresul de alegeri al PNL Timiş. Nicolae Robu a ieşit câştigător în cursa pentru funcţia de preşedinte al filialei timişene. 638 de voturi au fost exprimate, din care 634 valabil exprimate. Nicolae Robu  a obţinut 339  voturi, Stoian Ştefan Liviu – un vot, 294 de voturi a obţinut Sorin Supuran, iar Teodor Voicu – 0 voturi.  „Cu toată sinceritatea sunt bucuros, sunt fericit. A fost o competiţie dificilă. Vreau să adresez mulţumiri tuturor celor care mi-au fost aproape, au muncit alături de mine de când am venit eu în PNL şi în perioada când am avut răspunderea conducerii interimare. Mulţumesc inclusiv celor care nu m-au votat, eu întotdeauna am respectat dreptul la opţiune al fiecăruia. Vreau să vă asigur pe toţi că voi depune toate eforturile pentru ca PNL Timiş să devină cu adevărat partidul numărul unu în judeţul Timiş. Asta nu se poate întâmpla decât în echipă, această echipă este PNL Timiş. Felicitări colegului Supuran, să aibă parte numai de bine în viaţă”, a spus Nicolae Robu.  „Este un rezultat în urma unei competiţii pe care-l respect şi sunt oricum foarte bucuros de scorul pe care eu personal l-am obţinut. Cred că în mintea multor delegaţi de astăzi rămân marele câştigător al acestor alegeri”, a spus Sorin Supuran.

Duminică, liberalii timişeni şi-au ales conducerea judeţeană. La Filarmonică, în sala Capitol, au fost aşteptaţi peste 600 de delegaţi la acest congres de alegeri. Cei care şi-au anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte PNL sunt Nicolae Robu, Sorin Supuran, Teodor Voicu şi Ştefan Liviu Stoian. Sala a fost plină cu delegaţi care au venit să voteze candidatul preferat şi pe cei care vor face parte din echipa de conducere. Prima dată a fost rândul preşedinţilor din acest mandat să-şi prezinte raportul.  Adică Nicolae Robu – cel care până duminică a fost preşedinte interimar şi Cristian Buşoi – care a îndeplinit funcţia de preşedinte al PNL Timiş înainte de interimatul lui Robu. „Se fac 14 ani de când sunt membru al PNL. În sufletul meu, cel mai important a fost momentul când în această sală m-aţi ales în unanimitate. Pentru acele momente vreau să vă mulţumesc mult, din inimă! Indiferent de poziţia pe care o voi ocupa în PNL, nu voi uita onoarea pe care mi-aţi făcut-o şi voi lupta pentru cauzele PNL”, a spus europarlamentarul Cristian Buşoi. „Am fost numit preşedinte interimar în 13 iulie 2009.  Pe parcursul celor opt luni de conducere interimară, accentul a fost pus pe realizarea unui climat de înţelegere. Au fost create sute de organizaţii PNL. A fost achitată datoria de 6.255 de lei, ceea ce a dus la retragerea acţiunii în instanţă împotriva filialei. 402 noi membri au venit în această perioadă în PNL Timiş”, a spus Nicolae Robu.

“Cred că PNL poate deveni partidul numărul unu în judeţul Timiş”

După ce preşedinţii au spus ce-au făcut de-a lungul mandatului lor au urmat prezentările candidaţilor. Fiecare candidat şi-a prezentat o scurtă carte de vizită, iar Robu şi Supuran şi-au prezentat şi echipa de conducere pe care o susţin. “În PNL nu a contat faptul că am venit târziu în partid şi am putut candida odată ce am intrat în PNL pentru un loc în Parlamentul României, în Senat. Funcţia de preşedinte interimar al PNL Timiş nu a fost deloc în atenţia mea. A fost o insistenţă a preşedintelui Cirn Antonescu să preiau această funcţie. Aşteptările de la PNL Timiş sunt mult mai mari. Cred că realizarea cea mai importantă este aceea că PNL Timiş a reuşit, sub conducerea mea, să obţină un scor foarte bun, care a clasat filiala în poziţia a patra pe ţară în rezultatele obţinute, între filialele judeţene. Mulţi sunteţi conducători şi ştiţi cât de mult înseamnă echipa pentru orice conducător. De aceea am pus accent pe echipă şi în funcţia de rector, şi ca preşedinte al filialei PNL. Dacă în 2009 preşedintele Crin Antonescu m-a rugat chiar insistent să devin preşedinte al filialei, am fost încurajat de rezultatele obţinute, de ceea ce am văzut că înseamnă PNL Timiş în teritoriu. Cred că PNL poate deveni partidul numărul unu în judeţul Timiş. Înseamnă că trebuie să avem primari în Timişoara, Lugoj, Sânnicolau, câteva oraşe. Asta înseamnă să avem nu 16 primari în judeţul Timiş, ci măcar 30 de primari, minim 30 la sută dintre consilierii locali, judeţeni şi parlamentari. Un partid care are pretenţii trebuie să aspire la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. Cinci primari sunt prezenţi în echipa mea. Nu putem avea decât cinci primari într-un birou, este mult, este o schimbare de orientare. Am vrut să dau acest semnal, că partidul nu poate exista sub forma de club. Un partid poate fi puternic dacă el este construit pe toată extinderea teritoriului. Dacă oamenii din teritoriu beneficiază de atenţie tot timpul, nu numai în campaniile electorale”, a spus Nicolae Robu.

“Vreau un PNL Timiş gata să-şi asume bătălii electorale, fără alianţe conjuncturale şi fără negocieri în genunchi”

“Am văzut în această lună potenţialul extraordinar al partidului nostru. M-am întâlnit cu oameni noi, oameni mai vechi în partid, cu oameni tineri. Pot fi preşedinte 7 zile din 7 ale săptămânii, pot fi preşedintele în care fiecare dintre dumneavoastră veţi avea nu numai un partener, ci şi un prieten de nădejde. Am fi putut realiza mult mai mult, am fi făcut lucruri mai bune. Eu cred că putem mai mult decât am reuşit până acum. Cred că în 2012 putem câştiga preşedinţia consiliului judeţean şi putem dubla numărul de primari şi să putem câştiga mai multe colegii parlamentare. Am puterea să fac aceste lucruri şi sunt sigur că mandatul meu va fi unul de care colegii mei vor fi mândri. În PNL Timiş are loc o confruntare de idei şi viziuni despre viitorul liberalilor în Timiş. Vreau un PNL Timiş gata să-şi asume bătălii electorale, fără alianţe conjuncturale şi fără negocieri în genunchi”, a spus Sorin Supuran.

“Trebuie să coborâm între oameni, să bem o răchie cu oamenii de rând”

În cursa pentru şefia partidului s-au mai înscris Teodor Voicu şi Ştefan Liviu Stoian. Dacă Teodor Voicu a avut un discurs echilibrat şi cu idei care pot fi aplicate cu succes, Ştefan Liviu Stoian a declarat că nu mai vrea războaie de gherilă în partid. Ba, mai mult, el zice că ar mai trebui băută şi câte o răchie cu oamenii de rând. "Eu nu am echipă. Trebuie să coborâm între oameni, să bem o răchie cu oamenii de rând. Trebuie să terminăm cu războaiele de gherilă din partid", a spus Stoian.

„Indiferent cine câştigă, după alegeri toţi vom fi o echipă”.

Când cei patru candidaţi au încheiat discursurile, s-au prezentat în faţa delegaţiilor candidaţii pentru funcţia de vicepreşedinte în partid. După ce toate discursurile s-au terminat, s-a trecut la vot. Pe rând, fiecare localitate, cu delegaţii ei. Timişoara a fost ultima localitate care a votat. Asta pentru că, iniţial, pentru Biroul Politic Teritorial au candidat 74 de persoane, pe 28 de locuri, una a fost respinsă şi una s-a retras, iar votul a necesitat timp. Şi numărarea voturilor, la fel. Carmen Popescu a rostit o frază deosebită în discursul ce l-a avut la conferinţa de alegeri: „Indiferent cine câştigă, după alegeri toţi vom fi o echipă”.
Nicolae Robu a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL Timiş cu 339 de voturi din 634 de voturi valabil exprimate. Pe locul doi s-a clasat Sorin Supuran cu 294 de voturi.

Comentarii

comentarii