Acasă Politica Nicolae Robu a ieşit pe locul I în sondajul PNL pentru primărie

Nicolae Robu a ieşit pe locul I în sondajul PNL pentru primărie

464
DISTRIBUIȚI

Sondajul făcut de PNL în Timişoara şi în judeţul Timiş, pentru a afla cum stau la aproximativ un an înaintea alegerilor locale, s-a finalizat. Rezultatele complete vor fi dezvăluite atunci când şi PSD – unul dintre partenerii PNL în USL, alături de PC – le va face publice. Totuşi, Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş, a dezvăluit câteva date din sondaj… Sondajul s-a desfăşurat în perioada 9-23 iunie în Timişoara şi o seamă de localităţi din judeţul Timiş. 1.200 de persoane au participat la sondaj, marja de eroare la judeţul Timiş fiind de 2,9 la sută, iar la Timişoara de 4,1 la sută. Sondajul a fost făcut de Gallup.

„Rezultatele sunt peste aşteptările mele”

Pentru funcţia de primar, în ipoteza că ar avea candidat fiecare dintre partidele din Uniunea Social Liberală (USL – PNL, PSD şi PC) s-a făcut sondaj şi între Nicolae Robu – PNL, Sorin Grindeanu – PSD şi Maria Grapini – PC, şi alţi posibili candidaţi, din alte partide. Ordinea candidaţilor în preferinţele electoratului: pe locul I – Nicolae Robu – PNL, pe 2 – Gheorghe Ciuhandu – PNŢCD, pe 3 – Ovidiu Ciuhandu – PDL, 4 – Sorin Grindeanu – PSD, 5 – Maria Grapini – PC. Diferenţa dintre Nicolae Robu şi Gheorghe Ciuhandu este de un procent. Cea mai avantajoasă situaţie este aceea în care candidat al USL este Nicolae Robu. În situaţia în care candidaţi ar fi Robu, Gheorghe Ciuhandu şi Ovidiu Ciuhandu, ordinea ar fi Nicolae Robu, Gheorghe Ciuhandu şi Ovidiu Ciuhandu. Diferenţa ar fi de 11 la sută între Robu şi Ciuhandu. „Rezultatele sunt peste aşteptările mele, având în vedere că nu am fost promovat în rândul cetăţenilor în poziţia de candidat pentru funcţia de primar al municipiului Timişoara”, a spus Nicolae Robu. 

„Avem speranţa că diferenţa între PNL şi PDL se va accentua”

Una din întrebări a fost dacă cei interogaţi consideră că lucrurile merg într-o direcţie bună. 12 la sută au spus că da. 76 la sută consideră că lucrurile merg într-o direcţie greşită. La întrebarea dacă li s-a îmbunătăţit nivelul de trai, 67 la sută afirmă că li s-a înrăutăţit nivelul de trai, 25 la sută că a rămas la fel şi doar 7 la sută au spus că li s-a îmbunătăţit. La întrebarea privind votul pentru Consiliul Local Timişoara, pe locul I este PNL. „Cred că nu-i o surpriză, pentru noi nu a fost, a fost o aşteptare în urma muncii pe care am depus-o. În Timişoara, pe locul 2 este PSD şi pe locul 3 este PDL, iar diferenţa între PNL şi PDL este de 12 procente. Noi suntem mulţumiţi pentru etapa actuală, dar nu ne oprim aici. Avem speranţa că PNL, în Timişoara, va putea să crească încă mult. Avem speranţa că diferenţa între PNL şi PDL se va accentua”, a spus Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii