Acasă Actualitate Nicolae Robu a început “să toarne” fosta administraţie, pentru prejudicii cu maşini...

Nicolae Robu a început “să toarne” fosta administraţie, pentru prejudicii cu maşini închiriate de la RATT

1273
DISTRIBUIȚI

Aşa cum anunţase săptămâna trecută, că “va da în gât” întâmplări mai puţin nobile despre fosta administraţie, primarul Nicolae Robu a venit marţi cu nume: fostul primar Gheorghe Ciuhandu, foştii viceprimari Sorin Grindeanu şi Adrian Orza şi câţiva funcţionar publici. Aceştia au închiriat, potrivit lui Nicolae Robu, 12 mașini de la falimentarul RATT, într-o perioadă în care administraţia publică locală se afla sub OUG 34/2009, a guvernului Boc, care prevedea interzicerea angajării de cheltuieli suplimentare de către administraţiile publice locale.

“Primăria a deschis acţiune în instanţă pentru recuperarea prejudiciului produs prin închirierea maşinilor de către fosta conducere a primăriei. Acţiunea este îndreptată împotriva subiecţilor, ca persoane. Este vorba despre Ordonanţa de urgenţă a guvernului nr. 34 /2009, privind reducerea cheltuielilor bugetare” a anunţat Nicolae Robu. Prejudiciul creat este de 352.077 de lei.

În replică, fostul primar Gheorghe Ciuhandu spune că nu ştie despre ce este vorba şi că actualul edil, Nicolae Robu are o obsesie pentru el.

„Domnul Robu are o obsesie cu mine, în loc să îşi vadă de treburile oraşului, când e o problemă, când e ceva strâmb sau când vrea să abată atenţia de la ceva, mă descoperă. Nu ştiu despre ce e vorba şi nu am închiriat eu maşinile alea. Maşinile se închiriau de serviciul administrativ, deci era o întreagă procedură. Eu nu mai ştiu, eu de şase ani nu mai sunt acolo, nu ştiu despre ce e vorba. Mi se pare foarte curios că descoperă lucrurile astea la atâta timp după. Trebuia să o facă imediat după ce a intrat în primărie, dar când a găsit alea 35 de proiecte pe care i le-am lăsat şi cu care se făleşte atâta, deşi nu are niciun merit în a le face, atunci nu îşi mai aduce aminte de ce a fost înainte şi  greaua moştenire apare după şase ani când descoperă tot felul de chestii. Sincer să fiu, nu ştiu despre ce e vorba şi, dacă m-a dat în judecată, mă rog, o să mă confrunt cu judecata, dacă ăsta e stilul de muncă şi dacă aşa vede să se răzbune în permanenţă pe cineva şi să aibă un conflict cu cineva şi m-a găsit pe mine. Iaca, pe lângă procesul pe care îl am cu Poli unde dânsul are un mare merit în promovarea relaţiei cu Iancu şi în constituirea Primăriei ca parte civilă împotriva noastră, asta e culmea culmilor, acum a mai inventat şi treaba asta, nu ştiu, o să văd”, a declarat Gheorghe Ciuhandu.

Sorin Grindeanu nu a dorit să comenteze declaraţiile primarului Nicolae Robu.

„Acţiunile disperate ale unui om rupt de realitate nu le comentez”, a spus Sorin Grindeanu.

Fostul viceprimar Adrian Orza a declarat că a fost un proces pierdut pe tema maşinilor închiriate de primărie de la Regia Autonomă de Transport Timişoara, după ce juriştii municipalităţii nu au dus în instanţă dovada că închirierea maşinilor a fpst făcută înainte de intrarea în vigoare a OUG.

Instanţa care va judeca acest proces este Tribunalul Timiş.

Comentarii

comentarii