Acasă Actualitate Nicolae Robu: Alianţa nu funcţionează în Consiliul Judeţean Timiş

Nicolae Robu: Alianţa nu funcţionează în Consiliul Judeţean Timiş

425
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş, vrea ca PNL-ul să fie un partid pe picioarele lui. “Vreau să spun răspicat – este timpul şi pentru PNL Timiş să se manifeste ca un partid pe picioarele lui, să-şi facă mai bine cunoscută identitatea şi să se comporte liber de orice angajamente, un partid care are pretenţii trebuie să se manifeste el însuşi”, a declarat senatorul Nicolae Robu. Preşedintele PNL Timiş a simţit şi simte nevoia ca PNL să fie un partid mai activ. “Activ în Consiliul Local Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş”, spune Robu.

“Acolo ar exista o majoritate care ar trebui să funcţioneze în mod normal”
Senatorul PNL spune că în Consiliul Local Timişoara, cât şi în Consiliul Judeţean Timiş, liberalii îşi fac treaba şi toţi au meritele lor. Dar… în Consiliul Judeţean Timiş…nu e chiar aşa… în sensul că alianţa de la nivel judeţean trebuie să formeze o majoritate care să-şi impună punctul de vedere.  “Acolo (n.r. – în Consiliul Judeţean Timiş) nu funcţionează alianţa. Aş vrea să înceteze această stare de fapt, în care  preşedintele CJ Timiş, fără să aibă o majoritate, reuşeşte să facă aproape orice. Eu aştept să văd acum, în contextul pregătirii proiectului de buget al CJ Timiş, buna credinţă a colegilor de la PD-L. Mi-ar plăcea să văd că în sfârşit ar reuşi să lase culoarea politică mai deoparte şi să prevadă fondurile pentru diversele comunităţi din judeţul nostru în mod echitabil în raport cu necesităţile acestora, cu priorităţile acestora, nu pe principii politicianiste”, spune Nicolae Robu. Iar Nicolae Robu se referă la alianţa cu PNŢCD şi PSD când vorbeşte de această alianţă din consiliul judeţean. O alianţă care duce la o majoritate şi la un punct de vedere mai tranşant în favoarea acestei alianţe la nivel judeţean. “Mă refer la alianţa cu PNŢCD şi cea cu PSD-ul. Acolo ar exista o majoritate care ar trebui să funcţioneze în mod normal. Am cerut colegilor să facă ei mai întâi o radiografiere şi doresc să facem o analiză mai întâi la nivelul PNL şi apoi să purtăm o discuţie cu partenerii”, spune Nicolae Robu.

Alegeri în PNL
De altfel, zilele trecute, PNL a avut un şir de reuniuni ale forurilor sale înalte, la Braşov. S-a clarficat linia de conduită a PNL pentru perioada următoare chiar înainte de desfăşurarea congresului. “Preşedintele Crin Antonescu a avut un discurs în care a spus răspicat că, în perioada următoare, PNL trebuie să se manifeste ca partid de opoziţie, că PNL trebuie să-şi accentueze propria identitate de partid de dreapta, promotor al democraţiei autentice de tip vest-european şi că e cazul ca într-un timp cât mai scurt, în PNL să aibă loc alegeri, inclusiv la nivelul de vârf”, a spus Nicolae Robu, participant la aceste reuniuni.

Comentarii

comentarii