Acasă Administraţie Nicolae Robu: Am redresat SDM, care era căpuşat

Nicolae Robu: Am redresat SDM, care era căpuşat

309
DISTRIBUIȚI

new7Primarul Nicolae Robu îşi trece în portofoliu edilitar încă o performanţă: a salvat SDM din mâinile celor care o căpuşau înainte de a ajunge el primar, iar acum această societate a primăriei lucrează pe profit important.
„Am salvat SDM şi am dovedit ce potenţial are şi am dovedit că în economia de piaţă pot fi competitive şi firmele cu capital chiar integral public, cum este cazul SDM. A fost în competiţii cu firme pur private şi SDM a câştigat o mulţime de licitaţii, nu pe toate, dar e important că a câştigat suficiente, încât s-a redresat iar acum lucrează pe profit important. (…). Practic, SDM era căpuşat. Alţii îşi făceau treaba pentru care luau bani mulţi cu ajutorul SDM, dar SDM lua puţini, subcontractând de la ei, în condiţiile care li se ofereau”, spune Nicolae Robu.
El spune că SDM lucrează acum pe un front mare de amenajări spaţii verzi din oraş, cu toate că este ştiut faptul că firma a fost în prag de faliment când a devenit primar, în 2012.
„Am redresat-o, am refăcut-o, a devenit o firmă profitabilă şi care aduce foarte multe servicii oraşului. Vă daţi seama câte se întâmplă în ţara asta? Oare de ce, ani de zile, firma SDM a lucrat în pagubă până nu am venit eu primar şi era în prag de faliment? Mergea la licitaţii şi le pierdea pe linie şi apoi subcontracta în regim păgubos lucrări de la firme care câştigau licitaţiile. Oare de ce? Nu erau nişte interese necurate la mijloc, oare? În felul acesta, SDM era căpuşată”, explică Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii