Acasă Actualitate Nicolae Robu: Biciclistul care a căzut într-un canal neacoperit din centrul Timișoarei...

Nicolae Robu: Biciclistul care a căzut într-un canal neacoperit din centrul Timișoarei nu avea ce căuta acolo

1975
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a avut vineri prima reacție după ce un biciclist din Timișoara a căzut într-un canal neacoperit și s-a rănit grav la față. Accidentul a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, pe Strada Oituz, reabilitată recent de Primăria Timișoara.

Cu toate că oraşul este, încă, în bună parte scăldat în beznă, primarul Nicolae Robu continua să vadă, pe întuneric, partea plină a paharului.

RATT-STPT a primit în ultimul an, de când a rămas fără serviciu de mentenanţă, 2050 de sesizări şi încă peste 400 în ultimele luni, privind nereguli ale sistemului de iluminat public, din care, spune edilul, au fost soluţionate 900.

“Am avut foarte mari probleme cu iluminatul stradal, de anul trecut, de când n-am mai avut operator de mentenanță. Recent a intrat în vigoare contractul cu STPT pentru asigurarea acestei mentenanțe. În ultimul an s-au cumulat 2.500 de sesizări și reclamații privind iluminatul public. În timpul scurt de când STPT se ocupă de iluminat, au fost soluționate 900 de sesizări, ceea ce confirmă că decizia noastră de a delega serviciile de mentenanță către STPT a fost una rațională, binevenită”, a declarat Nicolae Robu. STPT are în momentul de faţă 26 de electricieni, doi ingineri şi un şef coordinator.

Întrebat de presă cum se explică faptul că cetăţenii îşi dau în gropi, la propriu, pentru că nu sunt iluminate străzile, edilul a găsit şi explicaţia că biciclistul în cauză nu avea ce căuta pe acolo, dar a şi promis că va vedea cine se face vinovat că nu a semnalizat corespunzător gropile.

„Este regretabil că a rămas o groapă acolo, dar nu știu dacă el avea ce căuta acolo, nu știu dacă a avut far. Acea groapă nu trebuia să existe acolo, bezna încă e consecința unei perioade nefericite din istoria noastră, când n-am putut să asigurăm funcționarea sistemului de iluminat public. Acum s-a repus sistemul de iluminat public într-o mulțime de locații în Timișoara, dar nu peste tot. Aici, fiind șantier, încă nu funcționează sistemul de iluminat public, dar se va face funcțional. Și asta este inadmisibil, să avem beznă”, a spus Robu.

Comentarii

comentarii