Acasă Administraţie Nicolae Robu cere DNA să îl ancheteze pe primarul Dominic Fritz și...

Nicolae Robu cere DNA să îl ancheteze pe primarul Dominic Fritz și vorbește de interese imobiliare pe terenurile deţinute de Colterm

DISTRIBUIȚI

Fostul primar al municipiului Timişoara Nicolae Robu a solicitat public Direcţiei Naţionale Anticorupţie să îl ancheteze pe actualul edil, Dominic Fritz, pentru că a creat un prejudiciu de peste 20 milioane de lei, după ce societatea de termoficare Colterm a fost amendată de Administraţia Fondului pentru Mediu pentru că nu a cumpărat certificate CO2. 

”Blestem pentru oraşul nostru! 7 luni, doar, i-au trebuit acestui individ, pe nume Fritz Dominic Samuel, pentru a crea Timişoarei un prejudiciu de peste 20 milioane euro! Cer public DNA să se autosesizeze şi să cerceteze toate fărădelegile acestui personaj, sfidător la adresa noastră, ca timişoreni, a noastră ca popor şi a României ca stat”, a scris Nicolae Robu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Robu atrage atenţia că obligaţia de a achiziţiona certificatele CO2 rămâne, chiar dacă a fost dată această amendă.

”Menţionez că obligaţia rămâne, cu un nou termen, iar dacă nici atunci nu va fi îndeplinită, vine o nouă amendă, iar după ea ridicarea dreptului de funcţionare! Aceşti oameni ajunşi în fruntea Timişoarei sunt de o incompetenţă nemaiîntâlnită în România”, a mai scris Nicolae Robu.

Fostul primar a explicat că, în timpul mandatului său, Consiliul Local a aprobat asumarea de către primărie a plăţii certificatelor în şase rate.

Fostul edil al municipiului Timişoara este de părere că societatea de termoficare ar putea ajunge la faliment, iar acest lucru ar însemna ca 60.000 de familii, abonate la sistemul centralizat, să rămână fără căldură şi apă caldă.

”Eu suspectez că suntem în faţa infracţiunii de bancrută frauduloasă, pentru că se vorbea de câteva luni în târg că unii creditori au pus ochii pe cele 50 ha de teren foarte valoros deţinute de Colterm!  Consecinţa falimentului: rămânerea a 60.000 de familii fără căldură şi apă caldă! Apoi, presupunând că toate acestea vor reuşi să-şi monteze centrale de apartament, adăugându-le pe acestea la cele deja existente -mă refer strict la blocuri, nu la case!- se ajunge la depăşirea clară a pragului critic de poluare cu noxe în concentraţie mare extrem de periculoase, stimulatoare a unor boli grave, după cum arată studiile specialiştilor (insist: ale specialiştilor, nu ale mele, eu nu sunt specialist în acest domeniu)”, a mai scris Robu.

Acesta mai arată că au fost investite sume mari de bani la Colterm pentru retehnologizare, dar şi că a lăsat circa 150 milioane lei pentru o nouă etapă de retehnologizare, la finalul mandatului său.

”Mai trebuie avut în vedere că s-au investit sute de milioane la Colterm în retehnologizare -vreo 250 – 300 milioane lei fonduri europene!- şi am lăsat circa 150 milioane lei fonduri europene aprobate pentru o nouă etapă de retehnologizare! Pentru toate acestea, dl Fritz trebuie să răspundă, cum trebuie să răspundă şi pentru falsurile în acte publice şi uzul de fals conex lor, în baza cărora exercită funcţia de Primar!”, a scris Robu.

Comentarii

comentarii