Acasă Actualitate Nicolae Robu: Citatele transmise de cei de la Paşcani nu sunt cele...

Nicolae Robu: Citatele transmise de cei de la Paşcani nu sunt cele din caietul de sarcini

1012
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a comentat în conferinţa de presă de vineri, pe marginea problemelor legate de caietul de sarcini pentru achiziţionarea a minimum 16 tramvaie noi, că cei de la Paşcani puteau rezolva problema prin lămuriri, nu prin contestaţie şi a afirmat că aceia au venit cu citate din caietul de sarcini, nu cu articole din document.

Discuţia a urmat depunerii unei contestaţii de către Electroputere VFU Paşcani direct la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care susţin că prezentul caiet de sarcini încalcă principiile nediscriminării, transparenţei şi proporţionalităţii, precum şi cu privire la utilizarea eficientă a fondurilor publice.

“Formulările nu sunt în caietul de sarcini aşa cum le-au prezentat cei de la Paşcani, pretinzând că le citează. Pot să fie şi erori, dar acum suntem în etapa de clarificări. Ei ar fi trebuit să depună cerere de clarificări, nu direct contestaţie. De aceea exista această sesiunea de clarificări”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Edilul a mai precizat că dacă sunt scăpări, ele trebuie remediate şi vor fi remediate şi că nu se pune în discuţie sancţionarea cuiva, cu orice preţ, pentru acest lucru, întrucât scăpări pot exista la oricine. Totul este să nu fie făcute cu rea-credinţă şi să nu se repetă, pentru că atunci este vorba despre incompetenţă.

Recent, primăria a relansat licitaţia pentru achiziţionarea de tramvaie noi, care trebuie să aibă o autonomie pe baterii de peste 10 kilometri, punctaj maxim fiind acordat pentru o autonomie de 60 de kilometri sau mai mult, iar valoarea contractului este între 220 – 550 de milioane de lei cu TVA inclus. Primăria vrea ca pe lângă cele 16 tramvaie noi să mai cumpere şi altele 24, în cadrul aceluiaşi proiect.

Comentarii

comentarii