Acasă Actualitate Nicolae Robu creează haos în Primăria Veche. “Încalecă” studenţii cu schimbul de...

Nicolae Robu creează haos în Primăria Veche. “Încalecă” studenţii cu schimbul de gardă

1642
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu dovedeşte în continuare că este o sursă inepuizabilă de surprize, câteodată de neînţeles. Ce o fi având domnia sa cu proprietatea primăriei din Piaţa Libertăţii nr. 1 (Primăria Veche), unde îşi desfăşoară activitatea Facultatea de Muzică şi Teatru, nu ştim. De bună seamă, sunt mulţi care jinduiesc după acel spaţiu, de aceea unii (şi nu puţini!) au şi exprimat opinii că intenţionat se lasă în paragină clădirea istorică de secol XVIII, pentru a putea fi scoasă … “la mezat”, sub pretextul că este distrusă, că prezintă pericol pentru studenţi, că e mai bine să-i mutăm şi uite-aşa, apare investitorul strategic care trage, după un proiect arhitectonic beton, vreo clădire de birouri, care îmbină clasicul cu şturlubatecul modern.

După ce au scăpat de Direcţia Agricolă din clădirea Primăriei Vechi (Piaţa Libertăţii nr. 1), lăsând să se înţeleagă că acolo se va extinde UVT cu Facultatea de Muzică şi Teatru, ai cărei studenţi stau destul de îngrămădiţi, planurile primăriei par să se schimbe. Nu se apucă să pună în siguranţă clădirea, nu se apucă să o repare, ci propun un fel de talmoş-balmoş.

Parcă intenţionat lasă să planeze spaima în rândul celor de la UVT, care să spună la un moment dat (cât mai repede cu putinţă, în funcţie de interese şi interesaţi!) “hai să plecăm de aici, că e prea periculos pentru siguranţa studenţilor şi a profesorilor!” Şi poate le mai găseşte primăria vreun loc într-un bloc dezafectat pe care dă cu var şi-i mută pe “nefolositorii” tineri artişti, care nu cântă la chitară.

Aflăm despre o intenţie /proiect al primăriei (din 29 mai 2018) de a da în regim de comodat gratuit, pe 3 ani, Muzeului Naţional al Banatului, trei odăi, dar ŞI CU ACCES LA UN BALCON SITUAT LA ETAJUL I. Unicul balcon este cel care are acces din Sala Orpheum a Facultăţii de Muzică, unica sală a facultăţii în care au loc cursuri, concerte, seminarii, spectacole, prelegeri, studii pentru cei de la orgă, întrucât acolo este fixată singura orgă a UVT.

Câtă îndrăzneală poţi avea să ceri acel balcon şi, practic, SALA FESTIVĂ, DE CURSURI, STUDIU, CONCERTE, EXAMENE, PRELEGERI a Facultăţii de Muzică şi Teatru – unde se desfăşoară o activitate intelectuală şi educativă! – şi ce minte tulburată trebuie să ai să accepţi să o dai!

Ce se va întâmpla atunci când cei de la Asociaţia Eugeniu de Savoya vor vrea să aibă acţiuni acolo sau să folosească balconul în timp ce studenţii – bieţii studenţi despre care primarul spune că îi ocroteşte, îi iubeşte şi-i promovează! – au activitate?

În expunerea de motive privind oportunitatea unui proiect de HCL privind atribuirea în folosinţă gratuita cu contract de comodat pe o perioada de 3 ani, a spaţiului situat în imobilul din Piaţa Libertăţii nr.1 către MUZEUL NAŢIONAL AL BANATULUI, se arată că Muzeul  Naţional al Banatului solicita atribuirea unui spaţiu în imobilul de la această adresă “în vederea desfăşurării unor activităţi în parteneriat cu Asociaţia Eugeniu de Savoya şi pentru realizarea proiectului cultural ,,Schimbarea Gărzii”.

Spaţiul solicitat este unitatea locativă nr. 3 cu suprafaţa de 119,81 mp, alcătuit din 3 încăperi cu un hol acces şi un balcon în suprafaţă de 6,98 mp, situat la etajul I al imobilului respectiv, iar Comisia de analiză a municipalităţii a avizat favorabil cererea în data de 10 mai 2018.

Finalul Expunerii de motive publicat pe site-ul PMT este apoteotic, pentru că după ce vorbeşte în text doar despre Muzeul Naţional al Banatului, despre Asociaţia Eugeniu de Savoya şi despre parada “Schimbului de gardă”, primarul Nicolae Robu, viceprimarul Farkas Imre şi directorul DCTDD Mihai Boncea semnează că sunt de acord să dea spaţiul … Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţiei Domeniilor Statului Timiş:

“Consideram oportună promovarea Proiectului  de hotărâre privind atribuirea în folosinţă gratuită cu contract de comodat pe o perioada de 3 ani, a spaţiului situat în imobilul din Piaţa  Libertăţii, nr.1, către  Ministerul  Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Agenţia Domeniilor Statului Reprezentanţă Teritorială Timiş şi încheierea contractului de comodat”. Cine mai înţelege ce se întâmplă cu neuronii celor din Primăria Timişoarei?

Dacă aleşii locali vor vota acest proiect, trebuie să spună ce au de gând cu studenţii. Studenţii au la rândul lor … instrumente, alămuri, tobe. Dar au şi o conducere la nivelul UVT, pe rectorul deputat Marilen Pirtea, pe prorectorul Ovidiu Megan, care au promis că sunt alături şi de studenţii acestei facultăţi şi a căror demnitate nu poate fi călcată în picioare nanismul (piticismul) de caracter al unora.

 

 

Comentarii

comentarii