Acasă Actualitate Nicolae Robu, despre ambrozia de la Stadionul Dan Păltinişanu: O mizerie de...

Nicolae Robu, despre ambrozia de la Stadionul Dan Păltinişanu: O mizerie de politicianism

723
DISTRIBUIȚI

Ambrozia loveşte din nou, fiind “protejată” de birocraţia care a scutit-o de stârpirea cu erbicide.

Primarul Nicolae Robu susţine că cele mai mari probleme le creează ambrozia de pe terenurile private, unde nu se poate interveni decât prin amendare, dar planta rămâne pe loc. Dar, adaugă edilul, DSP putea interveni pe baza forţei majore, pentru că este o problemă de sănătate publică.

“De bine, de rău, pe domeniul public, ambrozia a fost tăiată, dar se regenerează, din păcate. Avem însă o mare problema cu terenuri private neîmprejmuite, cu o mulţime de terenuri care sunt ale statului român, nu ale primăriei şi unde noi nu putem interveni. (…) decât să dăm amenzi. Am vazut rapoarte cu amenzile ce s-au dat, dar ambrozia e tot acolo şi produce neplăceri. S-au făcut notificări, s-au dat amenzi. Cred că s-ar putea interveni invocând forţa majoră. E o chestiune de sănătate publică. Nu s-a asumat intenţia să se intervină, de teama violării proprietăţii cuiva. Nu intră în fişa postului meu, dar este o preocupare a mea, pentru că pur şi simplu înţeleg ce rău produce această plantă. O să vedem ce putem face. DSP ar trebui să gestioneze asta, iar noi să ne conformăm. O să vedem dacă putem face un fel de comandament, să avem acoperire legală. O să încerc să preiau eu iniţiativa, sa vedem ce putem face”, a explicat primarul Nicolae Robu.

În ceea ce priveşte tăierea ambroziei dela stadionul Dan Păltinişanu, gestionat de CJT, edilul a considerat că este “o mizerie politicianistă”.

“La stadion s-a întâmplat o mizerie politicianistă. Eu nu ştiu cine lucrează cu domnul preşedinte (Călin Dobra, n.r.). Eu încă mai cred că dânsul e un om cu care poţi colabora, deşi îmi dă tot mai multe semne, în ultima vreme, că nu e aşa. Acolo intervenise firma Green City, era totul tăiat, Consiliul Judeţean s-a dus şi a tăiat nişte tufe care nici nu erau de ambrozie. Au făcut o poză şi au spus că ei rezolvă problema primăriei. S-a făcut mult voluntariat pe terenurile CJT (de către primărie, n.r.), fără să spunem în presă ce am făcut. (…). O să apară un comunicat. Le-am cerut celor implicaţi să îşi asume, să dea un comunicat şi să spună că nu e adevarat ce s-a comunicat de CJT. Eu personal nu mă implic în competiţii de genul acesta, dar e o problemă cu operatorul de întreţinere. Eu le-am spus clar (firmei, n.r.): Vreţi să fiţi plătiţi, veniţi cu dovezi că s-a făcut întreţinerea”, a detaliat primarul Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii