Acasă Politica Nicolae Robu despre mutarea Liceului de Artă: „Consider că o şcoală nu...

Nicolae Robu despre mutarea Liceului de Artă: „Consider că o şcoală nu trebuie mutată cu lejeritatea cu care se mută o langoşerie”

309
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara şi-a manifestat intenţia de a muta Liceul de Artă pe b-dul Liviu Rebreanu, în clădirea Şcolii Generale nr. 9. Senatorul Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş, consideră inacceptabil acest lucru. „PNL Timiş consideră inacceptabil ca un liceu de un asemenea prestigiu precum Liceul de Artă, cu un profil atât de special, să fie mutat din sediul actual, situat în centrul oraşului, într-un sediu excentric,  impropriu şi insuficient ca dimensiune. Cu atât mai mult cu cât mutarea costă mai mult decât rămânerea la sediul actual. Ca om de şcoală, subsemnatul consider că o şcoală nu trebuie mutată cu lejeritatea cu care se mută o langoşerie. O şcoală trebuie mutată atunci şi numai atunci când se dispune de o soluţie bună pe termen lung şi când, suplimentar, costurile mutării nu sunt exagerate. Or, în cazul în speţă, niciuna dintre aceste condiţii nu este îndeplinită”, consideră Robu.
 
PNL vrea conservarea temporară a situaţiei actuale

„PNL Timiş solicită conservarea temporară a situaţiei actuale -în care unele clase funcţionează la sediul consacrat al Liceului, iar altele -la sediul anvizajat de Primărie- până la identificarea şi amenajarea corespunzătoare a unui sediu în zona centrală a oraşului, cum ar fi Liceul Electromotor şi / sau Liceul MIU -două clădiri excepţionale, ajunse într-o stare deplorabilă, datorită indiferenţei atât de păguboase a executivului Primăriei faţă de tot ce-nseamnă patrimoniu public. Pe de altă parte, ne exprimăm nedumerirea că o solicitare de ieftinire cu 20 % a chiriei plătită de Primărie pentru actualul sediu al Liceului, emisă în urmă cu un an de proprietarul acestui sediu, nu a primit nici până astăzi răspuns din partea Primăriei!!! De neînţeles, deci hai să traducem: cel ce încasează banii -proprietarul- propune chirie mai mică (în fapt: chiar mult mai mică), iar cel ce dă banii -Primăria-, îşi declină, tacit, interesul. Halal grijă de banul public!”, declară preşedintele PNL Timiş.

 

Comentarii

comentarii