Acasă Politica Nicolae Robu: „E necesară o reorganizare administrativ-teritorială a României, dar mă îndoiesc...

Nicolae Robu: „E necesară o reorganizare administrativ-teritorială a României, dar mă îndoiesc de capacitatea PDL de a o face aşa cum trebuie”

362
DISTRIBUIȚI

Guvernul României vrea să reorganizeze administrativ-teritorial România. S-a prezentat un proiect în acest sens deja – un proiect în care judeţele devin amintire. „Personal, consider că e necesară o reorganizare administrativ-teritorială a României, dar mă îndoiesc de capacitatea PDL de a o face aşa cum trebuie. Un asemenea lucru trebuie făcut cu multă chibzuinţă, cu consultarea cu deschidere şi receptivitate a tuturor forţelor politice şi a cetăţenilor, şi nicidecum după mintea lui Băsescu şi Boc. Aceştia – deveniţi personaje la fel de sinistre şi de urâte de români cum a fost Ceauşescu – au dovedit deja cu prisosinţă că nu pot face nimic bun pentru România şi pentru români. De fapt, nu exclud ca singurul gând care i-a animat pentru acest proiect să fie de natură electorală”, a declarat senatorul Nicolae Robu, preşedinte PNL Timiş.

Timişoara – capitală de regiune

Senatorul liberal spune că regiunea care va cuprinde Timişoara trebuie să aibă drept capitală oraşul de pe Bega. „Oricum, regiunea din care va face parte Timişoara – indiferent cum va fi ea definită – trebuie să aibă drept capitală Timişoara, nicidecum un alt oraş, dacă există o minimă luciditate şi un minim respect pentru oraşul care a rupt primul lanţurile comunismului şi a deschis drumul spre libertate în România. Afirmaţiile prefectului de Arad, că o regiune din cele 8 ar trebui să cuprindă judeţele Timiş, Arad şi Bihor şi să aibă capitala la Arad, au fost făcute, probabil, la fierbinţeală, la rece nici dânsul neputând crede în ele, oricât de portocaliu ar gândi”, spune Robu.

Comentarii

comentarii