Acasă Administraţie Nicolae Robu, eşec la Curtea Constituţională

Nicolae Robu, eşec la Curtea Constituţională

DISTRIBUIȚI

robu ccr

Primarul Tiişoarei, Nicolae Robu, a atacat la Curtea Constituţională un articol al legii care stabileşte incompatibilităţi în exercitarea unor funcţii publice. Miercuri, 2 iulie, CCR a respins excepţia de neconstituţionalitate invocată de liderul PNL Timiş. 

Robu a invocat o excepţie de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 25 (2) teza a doua din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea legii nr. 144 din 2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea ANI, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative. Articolul atacat prevede că persoana aflată în incompatibilitate nu mai poate ocupa timp de 3 ani funcţia pentru care a fost declarat incompatibil.

„M-am deconectat total de la subiect. Am câştigat procesul. Avocaţii au sesizat Curtea Constituţională, nu m-am ocupat eu. Nu mă interesează pentru mine ce decide CCR, că eu am câştigat procesul. Mă interesează de dragul unei justiţii corecte şi a unui cadru legislativ corect. Au fost mai multe sesizări de neconstituţionalitate. Şi pentru proactivitatea legii, şi pentru nişte interdicţii”, declara ieri Robu.

Pe acelaşi subiect: Robu continuă la Curtea Constituţională lupta cu Agenţia Naţională de Integritate

Comentarii

comentarii