Acasă Actualitate Nicolae Robu este mulţumit de centura de sud, doar pentru câţiva ani

Nicolae Robu este mulţumit de centura de sud, doar pentru câţiva ani

1783
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicoale Robu se bucură că va începe construirea centurii de sud a Timişoarei, dar nu pentru mult timp, pentru că şi-o doreşte cu câte două benzi pe sens. Întrebat de presă cam cât este aportul său în acest proiect, edilul a răspuns că deşi guvernul se ocupă de realizarea unor astfel de obiective, el a făcut tot de a ţinut de funcţia sa de primar.

“Suntem bucuroşi că se fac paşi pe calea realizării centurii de sud a oraşului. Noi îi spunem centura sud, dar în realitate este vorba despre un tronson de centură, pe axa E-S. Ne pare rău că s-au scurs 6 ani până s-a ajuns la acest stadiu, pentru că a fost o prioritate pentru mine să acţionez pentru realizarea acestei centuri în 2012, şi am făcut-o cu tot ce am putut. I-am adus aici pe ministrul Transporturilor şi pe directorul CNADR (CNAIR), ne bucurăm că se realizează, chiar şi în această formulă cu o bandă pe sens. Eu am pledat de la început pentru o centură cu două benzi pe sens, dar acum mă declar mulţumit pentru câţiva ani, chiar şi cu o bandă pe sens, pentru că nu mai putem suporta să fim chinuiţi de toate tirurile, camioanele care nu au alternativă şi inevitabil trec prin oraş provocând ambuteiaje, stricând drumurile cu toate consecinţele, cu reparaţiile necesare plătite de noi, produc poluare, vibraţii care afectează clădirile de pe traseele lor”, a spus primarul Nicolae Robu.

Edilul a anunţat că va sta cu ochii pe constructori, pentru ca centura să fie gata înainte de 2021, anul Capitalei Culturale Europene.

“Aş vrea să cred că se va produce mobilizare exemplară, noi vom sta de veghe în acest sens, să se termine lucrarea pentru anul 2021, pentru că nu cred că pentru 26 km în câmpie, pentru un drum cu o bandă pe sens, este nevoie de atâta amar de vreme pentru execuţie. Noi avem nevoie ca în 2021 oraşul să fie descongestionat. Noi vom continua în oraş să facem pasaje şi poduri, să lărgim poduri, să facem străzi noi, Inelul 2, dar până nu vom avea şi această centură funcţională, tot greu ne va fi, din cauza traficului cu maşini mari care trece prin Timişoara”, a anunţat Nicolae Robu.

În privinţa meritului implicării sale în proiectul centurii, Nicolae Robu a spus: “Nu pot da procente privind contribuţia mea la stadiul centurii, dar pot spune că eu mi-am făcut datoria de la bun început, am făcut diligenţele civilizate pe lângă premierii pe care i-am avut, am discutat cu miniştrii Transporturilor, pe unii i-am şi adus aici, ce poate să facă un primar. Şi colegii mei primari din Arad, Oradea şi Cluj şi toţi ceilalţi am făcut toate diligenţele pentru aceste obiective pe care nu le realizăm noi, ci guvernul prin CNAIR. Mai mult de atât nu puteam face.

Eu am făcut în plus un miting în care am scos timişorenii în stradă şi pregăteam un nou miting, dacă era cazul.

Am oferit tot sprijinul în contactul cu cetăţenii pentru exproprieri”, a explicat edilul.

Nicolae Robu a vorbit şi din perspectiva Alianţei Vestului în privinţa autostrăzilor şi a criticat guvernele că fac doar porţiuni de autostrăzi, care nu sunt conectate şi rămân impracticabile: “Politica autostrăzilor – se lucrează de-a valma, un tronson ici-colea, nu e o coerenţă. Nu foloseşte la nimic să ai un tronson de autostradă cu balize la final, fără racordare. Asta s-a întâmplat ani de zile sub toate guvernele. Prioritatea ar fi finalizarea A1 şi A3 de la Borş la Turda, şi A10, care vor face posibil ca din zona AVE să se ajungă facil în Bucureşti şi pe Litoral”.

Comentarii

comentarii