Acasă Actualitate Nicolae Robu: Firma care a deratizat blocul în care au murit trei...

Nicolae Robu: Firma care a deratizat blocul în care au murit trei oameni nu avea autorizaţie de la primărie

844
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a declarat în conferinţa de presă de marţi, de la primărie, că firma care a făcut deratizarea ucigaşă de pe strada Moriţa nr. 8 din Timişoara nu a cerut niciodată aviz de funcţionare de la primărie, deşi ar fi trebuit. După ce a prezentat pe scurt evoluţia evenimentelor, primarul a afirmat că se abţine de la comentarii, pentru că este în curs o anchetă, dar nu s-a abţinut de la comentarii generale, fiind revoltat că firma în discuţie şi-a făcut chiar reclamă pe un banner public că prestează astfel de servicii. 

“Acea firmă şi decidenţii sunt iresponsabili. Firma respectivă nu a solicitat niciodată acord de funcţionare de la primărie şi deci, nici nu a primit. Azi mi s-a prezentat un banner prin care firma îşi făcea reclamă şi dă şi un număr de telefon. Să te apuci de o astfel de activitate fără să ai autorizaţie, să foloseşti substanţe fără să te documentezi asupra riscului este dincolo de orice iresponsabilitate”, a spus primarul Nicolae Robu.

El a atras atenţia şi asupra asociaţiei de proprietari care a cerut să i se presteze serviciul de deratizare fără a cere vreu document de autorizare al firmei.

„Cei care au cerut să li se facă deratizarea nu au cerut avizul de funcţionare, certificatul firmei. Fac apel la administratorii de asociaţii de proprietari şi la proprietarii de la case să fie precauţi, să nu permită astfel de acţiuni de deratizare de la vreo firmă care nu prezintă certificat de funcţionare. Să ceară şi referinţe despre firmă pe unde a mai lucrat, dacă a mai făcut deratizări şi dacă au fost eficienţi şi cum au lucrat”, a adăugat primarul.

Edilul a precizat că primăria are o hotărâre de consiliu local din 2002, pentru solicitări de avize de funcţionare a firmelor şi că a cerut „să se facă verificările, dar niciodată această firmă nu a solicitat autorizaţie de funcţionare. (…). Vom face verificare la toate firmele care sunt înregistrate undeva, de care avem ştiinţă. Ei trebuia să obţină în primul rând codul CAEN”.

Nicolae Robu a mai spus că pentru sancţionarea unor astfel de patroni, primăria poate genera o hotărâre de consiliu local, dar nu poate da decât amenzi, în timp ce „aici sunt lucruri atât de periculoase, încât cei care nu respectă legea trebuie să ajungă direct în penal”.

Comentarii

comentarii