Acasă Actualitate Nicolae Robu şi-a prezentat proiectele pentru Timişoara

Nicolae Robu şi-a prezentat proiectele pentru Timişoara

444
DISTRIBUIȚI

„Sunt obiective îndrăzneţe, dar nu este obligatoriu pentru cineva care vrea să fie primarul Timişoarei să aibă îndrăzneală?”, a declarat candidatul USL la Primăria Timişoarei

Nicolae Robu, candidatul USL la Primăria Timişoarei, a pus pe tapet unele proiecte pe care le are pentru timişoreni, din poziţia de viitor primar.

„Este important nu să avem studii de fezabilitate ţinute în sertare, ci proiecte puse în operă. Accentul, atât în campania electorală, cât mai ales după ce vom câştiga alegerile, îl vom pune pe materializarea proiectelor pentru Timişoara. Vom avea obiective pe termen scurt, imediate, pe care să le materializăm în primele şase luni şi mari proiecte, mai greu de transpus în operă, care necesită de la şase luni până la patru ani. Am avut interacţiuni destul de strânse cu cetăţenii Timişoarei, chiar dacă nu eram în campanie, m-au abordat, mi-au pus întrebări şi m-am lămurit cu ce aşteaptă cetăţenii Timişoarei de la noua administraţie – aşteaptă mult mai mult respect. Eu m-am mirat la diverse întâlniri să văd ce lucruri mici cereau aceşti oameni şi să văd că nu au fost ascultaţi. Cetăţenii Timişoarei chiar aşteaptă proiectele mari ale Timişoarei. Eu nu vreau să critic Primăria Timişoara în ansamblul ei, pe domnul primar Ciuhandu, a făcut şi lucruri bune pentru Timişoara şi timişoreni şi va rămâne în istoria Timişoarei pentru cele patru mandate de primar pe care le-a avut, cu realizările şi nerealizările sale. Diferenţa între ce vrem noi şi ce s-a întâmplat până acum este că noi abordăm lucrurile la o altă scară şi la o altă viteză. Proiectele bune dorim să le continuăm şi să le punem în practică. Dorim să valorificăm moştenirea, atât cât este ea, şi să facem practic cât mai multe lucruri pe care cetăţenii să le vadă, să le simtă, de care să beneficieze şi să le îmbunătăţească viaţa”, a declarat Nicolae Robu.

 

„Vrem să reducem cu cel puţin 25 la sută factura la apa caldă şi la căldură”

Liberalul care candidează la fotoliul de primar din partea USL are proiecte pe termen scurt – maxim şase luni şi proiecte pe termen mai lung – până la patru ani. „Vrem să reducem cu cel puţin 25 la sută factura la apa caldă şi la căldură. Ne-am consultat cu specialiştii şi avem convingerea că acest lucru se poate face prin reabilitarea termică a blocurilor, cu fonduri europene sau alte surse. Noi dorim cel puţin 200 de blocuri pe an să reabilităm, cu fonduri din orice sursă. Trebuie să căutăm banii acolo unde există. La nivelul Colterm, dacă vom găsi oportun, vom promova inclusiv managementul privat. Vrem să promovăm cele mai noi tehnologii de asigurare a apei calde şi a căldurii, cu capacităţi de cogenerare energie electrică. Fluidizarea traficului în Timişoara. Realizarea a cel puţin trei subpasaje. Vom lărgi unele artere. Vom realiza centura drumul Lugojului – drumul Şagului. Vom completa inelele de trafic şi vom înlătura punctele de strangulare de pe traseul lor. Crearea unor noi artere, între Sudului şi Pestalozzi, între Mareşal Constantin Prezan şi strada Mureş. Vom crea locuri de parcare, prin desfiinţarea fâşiilor de pământ între carosabil şi drum, unde nu este spaţiu verde, vom lucra în cadru legal. Vom realiza parcările mari. Vom rapidiza calea de racord actuală de pe autostrada Timişoara-Arad şi vom realiza un nou racord de pe Timişoara-Arad. Nu noi facem din banii municipalităţii, dar primarul Timişoarei este un om care contează în luarea deciziilor. Aşa cum la Arad s-a putut face un racord excepţional pentru arădeni, şi la Timişoara putem face. Mi-ar plăcea să avem în fiecare colegiu deputăţesc din Timişoara câte un bazin de înot. Sunt 6.000 de cereri pentru acces la bazinul de înot al Politehnicii. Construirea unui stadion modern şi o sală polivalentă de 15.000 de locuri. Tot pentru Timişoara, un bazin de înot olimpic. Sunt obiective îndrăzneţe, dar nu este obligatoriu pentru cineva care vrea să fie primarul Timişoarei să aibă îndrăzneală?”, spune Robu.

„Mutarea, dacă e nevoie, chiar demolarea monstruoasei clădiri din Piaţa Victoriei”

Robu are şi obiective pe termen scurt, dar extrem de importante. Obiective pentru şase luni: „Mutarea, dacă e nevoie, chiar demolarea monstruoasei clădiri din Piaţa Victoriei. Eu aş vrea mutarea, sunt inginer şi ştiu că ce-i acolo se poate muta. Repararea trotuarelor din centrul istoric. Un exemplu e cel de pe Vasile Alecsandri. Şi al aleilor de pe malul Begăi. Desfiinţarea fâşiilor de pământ pretinse spaţii verzi dintre drum şi carosabil. Transformarea în spaţii verzi a locurilor virane care se pretează la aşa ceva. Curăţarea oraşului de câini vagabonzi. Eradicarea cerşetoriei şi vagabondajului din oraş. Constat că parcă poliţiştii stau în zona în care e lume civilizată mai mult. Nu prea-i văd ocupându-se de persoanele care cerşesc şi de vagabonzii din oraş. Simplificarea birocraţiei. Curăţarea oraşului de buruieni. Mergi în diverse locuri şi parcă eşti în ţara nimănui. Reducerea timpului pierdut de cetăţeni în aşteptarea mijloacelor de transport în comun. Plombarea tuturor gropilor din asfalt. Sunt obiective care costă foarte puţin. Nici unul dintre ele nu comportă sume semnificative. Cât despre oamenii care lucrează în primărie, eu n-am treaba nimănui care este harnic, cinstit şi îi tratează cu respect pe cetăţeni. Eu, când m-am referit la înlăturarea din primărie a unor persoane, nu am avut în vedere funcţionarul de rând, ci unii dintre şefii actuali. O bună parte din şefi nu îndeplinesc aceste cerinţe şi trebuie să lase locul altora. Sunt mulţi oameni care mi s-au plâns de domnul Cojocari. Şi simpli cetăţeni, şi oameni de afaceri”, a declarat Robu.

Comentarii

comentarii