Acasă Actualitate Nicolae Robu, într-un final, vorbește și despre contracandidați: atac la adresa „șomerului”...

Nicolae Robu, într-un final, vorbește și despre contracandidați: atac la adresa „șomerului” Dominic Fritz

411
DISTRIBUIȚI

Deși, până acum, în toate ocaziile, Nicolae Robu a spus că nu îl interesează „ce spune sau ce face X sau Y contracandidat al său”, în seara de 23 februarie, primarul a arătat că se interesează și de lupta pentru un posibil al treilea mandat ca primar al Timișoarei.

În ultima sa postare pe Facebook, Robu vrea să vadă care este părerea timișorenilor referitoare la un posibil viitor primar șomer, făcând referire la Dominic Samuel Fritz, candidatul USR-PLUS. Primarul sesizează faptul că toți candidații la Primăria Timișoara, până acum au avut „ocupații proeminente”, fapt ce reflectă „respectul față de funcția în sine”.

„În toată istoria, în Timișoara, partidele, fără excepție și-au pus drept candidat de Primar persoane cu ocupații proeminente: profesori universitari, medici, ingineri, arhitecți etc. Asta și din respect față de funcția în sine, față de oraș și față de votanți”, începe edilul.

În continuare, acesta face referire și la o declarație a lui Fritz, în care useristul a spus că a renunțat la ultimul său job pentru a se putea concentra pe alegeri și că, împreună cu prietena sa, împart costurile de întreținere a locuinței cumpărate de acesta în Timișoara, în cartierul Iosefin.

„Denotă, oare, respect pt Timișoara, ca în 2020,să i se propună drept Primar, un șomer / întreținut? Întreb de principiu, depersonalizat și vă rog să analizați la rece. O fac din dragoste față de oraș și din responsabilitate”, sunt cuvintele exacte ale lui Robu.

Urmăritorii primarului, la o oră din momentul în care s-a publicat postarea, i-au dat dreptate primarului. Cu „Nu.VremCandidațiRealizați” au răspuns 62% din votanți, în timp ce restul i-au luat apărarea lui Fritz, răspunzând cu Da.NeMulțumimȘiCuȘomeri😂”.

Totuși, în comentarii, se regăseau mai multe persoane care nu se arată de acord cu primarul. „Hahaha! Boss, parca nu te interesau ceilalti candidati ! Brusc, vad ca esti foarte interesat. Simti un pic ca iti tremura tronul”, a răspuns un utilizator al platformei. Acest comentariu a primit și răspuns din partea primarului: „Am ridicat o problema de principiu, domnule, nu de persoana. Altfel, vine in curand deznodamantul”.

Alt utilizator a scris „Rusinos acest atac, nu ma asteptam de la cineva cu prestanta pe care o aveti sa coborati chiar asa. Considerati corecta aceasta abordare? Nu credeti ca lucrurile constructive sunt benefice? Sper sa le decontati pe toate!”, în timp ce altul îl sfătuiește pe Robu să fie mai atent la propriul partid și imaginea personală: „Domnule profesor, codul de etică al PNL şi, nu în ultimul rând, criteriile de integritate ale PNL va dau voie sa candidati chiar daca ati fost trimis in judecata ? Multumesc pentru un raspuns pertinent si va rog nu considerati intrebarea un atac personal”.

O altă replică acidă, referitoare la aceeași situație, a fost dată și de Valentin Korman, noua achiziție a PRO România, în ultima conferință de presă a partidului la care tocmai s-a alăturat. Cu acea ocazie, acesta a făcut și o glumă, spunând: „Probabil, părinții lui sunt fericiți că a nimerit bine”.

Comentarii

comentarii