Acasă Administraţie Nicolae Robu, între benzi dedicate şi încurcate

Nicolae Robu, între benzi dedicate şi încurcate

709
DISTRIBUIȚI

Deocamdată, pe marile artere din Timişoara e mai bine să nu circuli, decât să te enervezi în trafic. O zonă cu probleme este acum strada Cluj cu benzi dedicate, cu trasee care să activeze şi strada FC Ripensia.

Primarul Nicolae Robu a declarat în conferinţa de presă de vineri despre modificările din zona Judeţeanului are o altă optică decât comisia de circulaţie a primăriei, dar asta e. Mai decid şi alţii în primărie.

“Eu nu aş fi făcut modificarea acum, ci când era realizată cea de-a patra bandă. Atunci, trebuia deodată făcută o bandă dedicată spre Judeţean pe strada Cluj, şi una de la Judeţean spre Michelangelo, pe FC Ripensia. Asta ar fi fost opţiunea mea. (…).

Evident că ne dorim să avem cât mai multe benzi dedicate pentru transportul public, taxiuri şi ambulanţe, avantajele sunt evidente, dar poţi dedica benzi pentru cele trei tipuri de mijloace de transport când ai spaţiu suficient ca să nu gâtui traficul cu celelalte mijloace, care sunt mult mai multe. Avem acum marcaj pe strada Arieş.

A fost înregistrată o discuţie a mea cu Cătălin consilierul meu personal când eu îmi exprimam nemulţumirea că s-a procedat aşa cum s-a procedat, la momentul la care s-a procedat.

Soluţia la care am recurs, pentru că era o greşeală, altfel, este să spunem că acea bandă este recomandată, cu prioritate pentru transportul public. Pe strada Cluj sunt mai multe străzi perpendiculare pe care este posibil să virezi de pe Cluj spre Judeţean, la dreapta. Ori, dacă nu ai voie să mergi pe prima bandă, ci pentru tine ca şofer de maşină obişnuită, sunt la dispoziţie doar benzile 2,3 şi 4. Dacă vrei să o iei la dreapta, vii de pe banda 2 şi intri pe banda 1? (…). E o problemă. Şi atunci, se merge pe ideea aceasta. Vom face o a patra bandă şi pe FC Ripensia. Unii fabulează că trec ambulanţele cu sirene pe la geamurile a mii de oameni. Care sunt aceia? S-au plâns cetăţenii de pe strada Cluj de aşa ceva? Din când în când va trece şi câte o ambulanţă cu sirene. Pe Ripensia sunt blocuri între Novatim şi 1 Decembrie. Nu sunt mai mulţi (locatari). Este o distanţă mare, este o perdea de copaci. Dar este suficient în oraşul nostru să creeze cineva agitaţie pe o anumită temă şi incredibil cât de repede se produce o molipsire şi toată lumea ajunge să facă o adevărată dramă, o tragedie dintr-un subiect care este obişnuit într-un oraş”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Edilul a mai afirmat că nu este posibil să pui în pericol vieţi, să moară oameni, pentru că unii sunt deranjaţi că din când în când se aude salvarea. “Dar pe alte străzi, pe martirilor nu se aude salvarea? Numai cei de acolo sunt deranjaţi? Să nu mă voteze dacă sunt porniţi împotriva mea. Eu ţin la oraşul acesta şi la vieţile oamenilor. Dacă sunt câţiva înverşunaţi, cum să treacă salvarea pe strada lor! Cum poţi pune problema în termenii ăştia? Se dovedeşte că nu e nicio mare problemă decât în mintea celor care doresc să o inventeze – a fost odată când a fost un accident în intersecţia Michelangelo şi atunci pe FC Ripensia a fost aglomeraţie cumplită. Dar când s-a mai întâmplat? Iar noi vrem să facem să nu se mai întâmple aşa ceva. Pentru salvare este importantă fiecare secundă”, a conchis Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii