Acasă Actualitate Nicolae Robu, judecat în penal pentru „abuz în serviciu”

Nicolae Robu, judecat în penal pentru „abuz în serviciu”

2154
DISTRIBUIȚI

Acum, că au trecut alegerile locale, Curtea de Apel Timişoara a respins joi, în cameră preliminară, contestațiile făcute de Nicolae Robu și Gheorghe Ciuhandu referitoare la felul în care procurorii au gestionat urmărirea penală în dosarul imobilelor retrocedate ilegal. Astfel, s-a constatat că nu le-a fost îngrădit dreptul la proces echitabil, iar acum aceștia așteaptă următorul termen de judecată. În septembrie, cei doi au sesizat chiar Curtea Constituțională, dar, se pare, nici aceasta nu le-a dat dreptate.

La fel, judecătorii Curții de Apel au respins și toate cererile celorlalți inculpați. ”Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii Miuţ Nicuşor Constantin, Ciuhandu Gheorghe Coriolan, Cojocari Ioan, Robu Nicolae, Diaconu Dan Aurel, Stoia Traian Constantin, Staia Martin, Vîrlea Simona şi Iova Gabriela împotriva încheierii penale din 4 august, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Timiş (…). Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 8 octombrie 2020”, se arată pe portalul just.ro în cazul dosarului. Reamintim, primarul încă în exercițiu, Robu, este acuzat că a înstrăinat două locuințe, iar fostul primar, Ciuhandu, alte 61. În total, în cazul celor 207 imobile vizate de procurorii DNA, se estimează că prejudiciul produs statului român este de 9,5 milioane de euro.

În același dosar penal este judecat și (încă) viceprimarul Dan Diaconu, ales de curând în noul Birou Politic al PNL Timiș, despre care se vorbește că ar vrea să fie parlamentar de Timiș.

Comentarii

comentarii