Acasă Politica Nicolae Robu nu uită și nici nu iartă. Urmează alegeri în cele...

Nicolae Robu nu uită și nici nu iartă. Urmează alegeri în cele 13 organizaţii PNL cu primari rebeli din judeţ

2291
DISTRIBUIȚI

Deși a declarat în repetate rânduri că îi plac interimarii și chiar preferă să aibă șefi interimari în instituțiile pe care le conduce (de la Poliția Locală, la Direcția Socială din primărie), Nicolae Robu, din postura de președinte PNL Timiș, nu se lasă și vrea să își arate puterea în fața primarilor rebeli din Timiș.

În luna mai, 14 primari din PNL Timiş, au susţinut că au aflat din presă că au fost înlocuiţi din funcţiile de lideri ai organizaţiilor locale liberale și au lansat o platformă de acţiune liberală în cadrul filialei. „Singurul păcat pe care ne-ar putea cineva reproşa ar fi că mi-am permis să spun lucrurilor pe nume”, spuneau atunci primarii PNL.

Robu a declarat vineri că vrea organizaţii ”stabile” în tot judeţul, aşa că până la sfârşitul anului anunţă că vor fi alegeri şi în cele 13 filiale care mai au interimari.

„Vom face alegeri şi la acele organizaţii, în perioada următoare, în funcţie de gradul de pregătire a lor. Nu s-au făcut alegeri în acele 13 organizaţii (…). S-a încercat şi un boicot la nivelul filialei, că Statutul spunea că dacă nu se organizează alegeri în cel puţin 75% dintre organizaţiile locale, atunci nu se pot organiza alegeri la nivelul filialei. Până la urmă nu s-au organizat doar în 13 din cele 99 de organizaţii PNL şi dacă nici după aceea, preşedinţii nu au vrut să organizeze alegeri – deşi i-am rugat să organizeze, pentru că mandatele erau expirate şi pentru birourile locale şi pentru preşedinţi – atunci a trebuit să numim preşedinţi interimari, iar acum, aceşti interimari pregătesc organizaţia pentru alegeri”, a explicat Nicolae Robu.

El a reamintit că doi dintre colegii din PNL Timiş nu s-au implicat, dar că de atunci nu au mai fost atitudini ostile, „cel puţin, nu ştiu de ele, nici în mass-media, nici în interiorul partidului”.

„Sper că înţeleg şi ei că trebuie să ne vedem de treabă, fiecare membru al PNL, indiferent de poziţia pe care o ocupăm, că organizaţiile în sine trebuie să funcţioneze peste tot şi să nu uităm că nu noi suntem ne suntem unii altora duşmani – suntem colegi de partid, vedem unele lucruri diferit, este firesc să nu vedem toţi la fel aceleaşi lucruri. Adversarii noştri, chiar duşmani prin modul în care ei se comportă faţă de noi sunt PSD-iştii şi acolo ar trebui să fim noi focalizaţi şi să luptăm pentru a avea întâietate în faţa PSD”, a detaliat Robu.

Liderul liberalilor timişeni a mai spus că se vor cât mai repede alegerile, pentru că se doreşte ca peste tot să existe organizaţii stabile până la sfârşitul anului.

În altă ordine de idei, Nicolae Robu a spus că filiala este în curs de a costitui şi comisiile de specialitate şi de a le pune în funcţiune şi că se lucrează şi la o altă organizare pe macro-zone la nivelul judeţului şi se pregătesc de alegeri interne la organizaţiile de tineret, femei, şi vârstnici şi Liga aleşilor locali şi oameni de afaceri.

„Atmosfera e una foarte bună, BPJ funcţionează foarte bine, am avut şedinţe, discuţii libere cu dezbateri şi deliberări. Fiecare şedinţă a durat 2 ore fix de fiecare dată. Apreciez implicarea colegilor, pozitivă, constructivă, sunt şi discuţii contradictorii, dar au fost cu bună credinţă, pozitive. Sunt foarte mulţumit de modul în care funcţionează BPJ”, a conchis Robu.

Comentarii

comentarii