Acasă Actualitate Nicolae Robu promite să readucă taxele și impozitele locale la valorile de...

Nicolae Robu promite să readucă taxele și impozitele locale la valorile de dinainte de 2019

DISTRIBUIȚI

Fostul primar al Timișoarei, prof.univ.dr. Nicolae Robu, susține că, dacă va fi votat de cetățeni să ajungă iarăși primar, va putea readuce taxele și impozitele locale la valorile de dinainte de 2019.

“Nu fac un angajament nerealist, stimați timișoreni, veți vedea dacă mă veți alege. E un lucru fezabil și pe care drept urmare îl voi face”, a declarat Robu.

Fostul primar susține ca a realizat o analiză de rigoare și va putea face o reducere a impozitelor și taxelor, iar bugetul local rămânând suficient de mare pentru a susține proiecte de dezvoltare, alături de fondurile guvernamentale și de fondurile europene “pe care eu nu le voi rata, așa cum a făcut domnul Fritz care a pierdut sute de milioane de lei lăsate de mine”.

Fostul edil a mai spus că va fi o nouă dezvoltare respectiv de modernizare în forță a orașului, iar marele avantaj va fi că toți proprietarii de mașini, întreprinzătorii, medicii de familie, stomatologii, cei din sectorul Horeca, bineînțeles proprietarii de mici magazine de bloc, proprietare de frizerie coafură, de saloane de înfrumusețare etc. vor fi substanțial despovărați.

“În egală măsură eu sunt convins de asta. Procedând astfel vom reveni în vârful clasamentului orașelor atractive pentru investiții unde am fost în toți anii cu mine ca primar, iar investițiile înseamnă direct sau indirect bunăstare pentru fiecare dintre noi”, este de părere Robu, care a reamintit că, în primii ani de mandat, el a redus gradual taxele și impozitele locale, ajungând ca Timișoara să fie un oraș mare cu cea mai scăzută și fiscalitate.

Din păcate, prin măsurile naționale luate în 2018, s-au redus drastic veniturile la bugetul local și, simultan, s-au transferat în cârcă cheltuieli uriașe care până atunci erau acoperită de guvern. Astfel încât m-am trezit că pentru anul fiscal 2019, să fiu obligat să majorez câteva taxe și impozite locale, majorare păstrată și pentru 2020, altfel intrăm în capacitatea de plată. Dar n-am majorat nimic împovărător, cum a făcut domnul Fritz. Am încercat să îi protejez cât s-a putut, cât a fost omenește posibil, pe timișoreni. Să nu uităm că am păstrat la același nivel scăzut impozitele pe proprietăți, apartamente, case, terenuri, pentru toți timișorenii. Astfel micile afaceri desfășurate în spații nerezidențiale ale persoanelor fizice nu au avut deloc de suferit.

Domnul Fritz a făcut prăpăd, astfel toți cei în cauza ajungând să plătească peste noapte de trei ori mai mult decât în vremea mea”, a declarat prof.univ.dr. Nicolae Robu.

Fostul edil a vorbit de creșterile substanțiale ale veniturilor la bugetul local, de atunci din 2019 și până în prezent, ca urmare a creșterii salariului minim și pe cale de consecințe a multor altora stabilite în funcție de acesta, de creșteri ale cotelor din impozit, date prin legislație în bugetul local și a preluării de către guvern a unor cheltuieli locale semnificative.

“Dar voi stopa jaful fritzist care a secătuit bugetul local în toți acești ani de după 2020. Să ne reamintim doar schela închiriată cu 350.000 € pe 10 luni, amenzile de 35,5 milioane euro, pomul de Crăciun din plastic închiriat pentru o lună cu 10.000 €, zecile de contracte date prin atribuire directă către firme cu un angajat sau chiar fără niciunul și cu 0 RON încasări venituri în întreaga lor existență etc. etc.”, a concluzionat prof.dr.univ. Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii