Acasă Administraţie Nicolae Robu: PSD să ceară socoteală CJT, care a pierdut toate proiectele...

Nicolae Robu: PSD să ceară socoteală CJT, care a pierdut toate proiectele europene, nu muncitorilor care au pietruit în genunchi Piaţa Unirii

DISTRIBUIȚI

robu uniriiPrimarul Nicolae Robu le-a sugerat vineri social-democraţilor timişeni să ceară socoteală Consiliului Judeţean (CJ) care a avut doar trei proiecte cu finanţare europeană şi le-a ratat pe toate, în timp ce el a reuşit să promoveze toate cele 39 de proiecte , având până acum o absorbţie de peste 80%.
„Nu văd nicio preocupare din partea PSD Timiş şi a altora (a unei părţi a presei locale, n.r.) faţă de cei care au avut trei proiecte şi le-au pierdut şi pe acelea. Nu ştiu de ce PSD nu este preocupat de ceea ce a făcut preşedintele CJ Timiş (Titu Bojin, n.r.), care nu a atras niciun leu din proiecte europene, în schimb este preocupat de muncitorii din Piaţa Unirii, care au lucrat în genunchi pentru a monta piatră cu piatră şi nu le-a fost deloc uşor”, a declarat Robu vineri, într-o conferinţă de presă.
Edilul-şef s-a arătat deranjat de faptul că un consilier municipal PSD i-a atras atenţia că lucrările din Piaţa Unirii ar stagna pentru că nu se văd muncitorii la treabă. Totodată, primarul le-a atras atenţia şi ziariştilor care fotografiază sau filmează muncitorii când sunt în pauza de masă şi adaugă comentarii cum că acela ar fi ritmul de lucru de pe şantier.
„Ce vrem? Să-i dăm ca modele pe şmecheri şi pe trişori? (…). Eu, mai mult decât oricine, mă zbat ca lucrurile să se facă mai repede şi bine. Trec zilnic sau cel puţin o dată la două zile pe fiecare şantier al Timişoarei şi vorbesc cu oamenii. (…). Primăria Timişoarei are 39 de proiecte pe fonduri europene, două le-am preluat de la fosta administraţie şi le-am finalizat, iar 37 le-am început eu, dintre care 13 sunt finalizate. Până la finele anului trebuie să finalizăm totul. Situaţia la nivel naţional este departe, în jos, faţă de ceea ce este la Timişoara. Nu avem voie să ne plângem, cu 84% din proiecte implementate. Să se plângă şi să fie arătaţi cu degetul cei care nu au atras niciun leu”, a afirmat Nicolae Robu.
Refacerea Pieţei Unirii face parte dintr-unul amplu, de reabilitare a centrului istoric al oraşului, estimat la circa 15 milioane de euro şi care a presupus reabilitarea a patru pieţe (Pieţei Baroc sau Unirii, Libertăţii, Ţarcului şi Sfântul Gheorghe) şi a zece străzi adiacente, urmând să schimbe radical faţa vetrei oraşului, mai ales că un alt proiect, care va demara într-un orizont apropiat de timp, include şi reabilitarea faţadelor celor opt palate istorice din vechea cetate a Timişoarei.
În proiect sunt preconizate lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere şi de reorganizare a traficului în spaţiile publice din perimetrul vizat, de reabilitare, de modernizare şi de reorganizare a spaţiilor publice, inclusiv mobilier urban, precum şi reabilitarea infrastructurii tehnico-edilitare, inclusiv iluminat public şi reţele de telecomunicaţii.
Un alt şantier, Cetate 2 (Piaţa Operei), este pregătit de municipalitate pentru refacerea faţadelor Palatului Loffler, vechea clădire a Hotelului Timişoara, Palatele Lloyd, Neuhausz, Merbl, Dauerbach, Hilt şi Szechenyi, toate construite în prima parte a secolului XX.

Comentarii

comentarii