Acasă Actualitate Nicolae Robu pune la punct clanurile de romi din Timișoara (P)

Nicolae Robu pune la punct clanurile de romi din Timișoara (P)

DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu pune la punct clanurile de romi și lămurește situația referitoare la demolările care au loc la casele lor din Timișoara.  

Robu, candidatul Alianței PSD-PNL la Primăria Timișoara, îl demască pe Dominic Fritz și spune despre actualul primar că toate acțiunile acestuia, inclusiv demolările recente de la casele de romi, sunt ca să dea bine în campania electorală: „Este evident pentru oricine că demersul d-lui Fritz e cu iz electoral”. 

Robu a precizat că, în perioada în care a fost primar al Timișoarei, a demolat casele construite ilegal pe domeniul public și l-a eliberat de șatrele de romi instalate pe străzi fără aprobări legale. 

„Am demolat două case construite ilegal, parțial sau total pe domeniul public: una pe strada Glad și una în vecinătatea Pasajului Popa Șapcă. Am eliberat domeniul public de șatre de romi instalate pe el fără aprobări legale. (…) Am lichidat în Timișoara, în primul an plin de mandat, 2013, parangheliile ce blocau străzi și deranjau câte un sfert din oraș, într-o tradiție devenită anacronică, pe care eu am curmat-o. Și asta fără a fi rasist, respectându-i pe membrii comunității rome ca pe oricare alții”, a scris Nicolae Robu pe pagina de Facebook. 

Robu a menționat că a luptat și va lupta în continuare pentru patrimoniul orașului și pentru respectarea legii de toată lumea, inclusiv de comunitatea romă. 

El a mai subliniat că actualul primar, din lipsă de realizări, se folosește de subiectul demolărilor caselor de romi doar pentru a-și face campanie: „Domnul Fritz n-are ce raporta și-atunci folosește această exercitare normală a atribuțiilor, populist, drept fumigenă pentru mascarea eșecului mandatului său”. 

Postarea completă a lui Nicolae Robu pe subiect:

”Subsemnatul, om al faptelor fiind, fără a face mult tapaj pe subiectul “jaful pe patrimoniul public”, am făcut următoarele:
am câștigat în instanță și am adus efectiv în patrimoniul public 11 clădiri:
 
3 clădiri spitalicești (două ale Clinicii de Balneologie și una a Spitalului de Copii)
 
8 foste cinematografe
 
am inițiat procese și am obținut prin ele sentințe definitive pentru readucerea în patrimoniul public a:
Casei de pe C.D. Loga 52
 
Ștrandului Termal
 
Parcării Bega
 
unor apartamente din Elisabetin
 
ș.a.m.d.,
 
sentințe ajunse, însă irevocabile la Înalta Curte, abia după ieșirea mea din funcția de Primar, roadele de imagine fiind culese, prin urmare, fără absolut niciun merit, de succesorul meu, Dominic Samuel Fritz.

am demolat 2 case construite ilegal, parțial sau total pe domeniul public: una pe strada Glad și una în vecinătatea Pasajului Popa Șapcă

am eliberat domeniul public de șatre de romi instalate pe el fără aprobări legale

Nu am nicio legătură cu vânzarea sau retrocedarea niciuneia din casele sau locuințele ajunse dovedit ilegal sau suspect proprietate a unor romi. Orice asociere a mea cu subiectul este calomnie crasă.

Dar, apropo de relația mea cu cetățenii de etnie romă: îi respect ca pe oricare alții pe cei ce respectă legea, dar, eu sunt cel ce am lichidat în Timișoara, în primul an plin de mandat, 2013, parangheliile ce blocau străzi și deranjau câte un sfert din oraș, într-o tradiție devenită anacronică, pe care eu am curmat-o. Și asta fără a fi rasist, respectându-i pe membrii comunității rome ca pe oricare alții, dar cerându-le ca oricăror altora să respecte legea și recurgând când a fost cazul, la organele de forță.

Ei bine, am luat act că un cetățean de etnie romă, al cărui gard a fost demolat de Primarul Fritz a făcut apel către apropiații lui să-mi acorde votul. Aceeași persoană, am înțeles că l-ar fi amenințat pe Primarul Fritz.Vreau să fiu foarte clar și categoric: a amenința o persoană, în plus un demnitar în exercițiul funcțiunii, este o faptă extrem de gravă, ce nu trebuie tolerată! Legea trebuie să troneze în tot și în toate și peste noi toți, indiferent de postura în care la un moment dat ne aflăm!Este evident pentru oricine că demersul d-lui Fritz e cu iz electoral, dar, judecând după cât cunosc din speță, intervenția se impunea, ba chiar cred că dl Fritz ar trebui să ne dea explicații de ce a făcut-o atât de târziu! Avuția publică trebuie apărată!

În concluzie: am luptat pentru patrimoniul Timișoarei și am obținut victorii mari, incomparabil mai mult decât a făcut-o dl Fritz, dar, la mine asta nu a fost temă electorală. Dl Fritz –alias ”dominic_n-a_făcut_nimic”- n-are ce raporta și-atunci folosește această exercitare normală a atribuțiilor, populist, drept fumigenă pentru mascarea eșecului mandatului său, a pierderii a jumătate din fondurile europene preluate drept moștenire de la Administrația Robu, a amenzilor de sute de milioane lei etc, etc”. 

 

Comentarii

comentarii