Acasă Actualitate Nicolae Robu, rafale de furie, înainte de concediul din Jamaica

Nicolae Robu, rafale de furie, înainte de concediul din Jamaica

2048
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu nu pleacă în concediul din Jamaica liniştit, cu sufletul împăcat de sărbători, ci în război cu cei care văd zăpada necurăţată de pe străzi şi îi impută lui acest lucru.

“Sunt nişte oameni (…) publicaţiile lor sunt infecte, sunt nişte imbecili care stau la băute, şi ştiu ce fac pentru a obţine ceva de înfulecat şi de băut. Au fabulat că eu am fost la un chef (în loc să se ocupe de deszăpezire, n.r.). Dar eu am fost la un act de caritate la care s-au adunat 25.000 de euro pentru copii cu dizabilităţi şi am fost să le mulţumesc. Am transmis mesajul şi la plecare, nişte tineri m-au rugat să fac poze cu ei, vreo 5 minute, şi le-am spus că trebuie să plec la deszăpezire”, a spus nervos Nicolae Robu în conferinţa de presă de vineri 21.12.2018.

El a adăugat că s-a fabulat pe seama chefului la care a fost, la fel ca şi atunci când televiziunile naţionale au fost pline de minciuni că vrea să stârpească ciorile dându-le anticoncepţionale.

“A fost acum la fel ca şi la anticoncepţionalele pentru ciori. Atunci am spus că nu voi fi de acord să dau anticoncepţionale la ciori, aşa cum mi-a cerut o jurnalistă. Dar au tăiat acel “nu” al meu, au pus întrebarea şi au lăsat că vreau să dau anticoncepţionale ciorilor. La fel a fost şi cu amenzile USR (…).”, a spus primarul.

Edilul a ţinut să lămurească încă o dată, înainte de vacanţa de iarnă, cum stă treaba cu deszăpezirea oraşului.

“Legat de deszăpezire, am cerut autorităţii naţionale de monitorizare a achiziţiilor publice să ne aprobe o negociere directă cu ofertanţi de servicii de specialitate care sunt dispuşi să asume deszăpezirea, plecând de la caietul de sarcini al acelei licitaţii. Din păcate, deşi legea permite să faci asta când nu-ţi vine nimeni la licitaţie, autoritatea nu ne-a aprobat. Încercăm o înţelegere cu autoritatea – aşa se numeşte etapa – să ne permită acest lucru, pentru a nu mai ajunge în astfel de situaţii şi anii viitori. Ni s-a cerut de autoritate să explicăm mai convingător de ce nu au venit firme la licitaţii. Noi am spus ceea ce am înţeles de la firmele respective, ce a fost neatractiv pentru ele, nu putem ştii noi ce e în gândirea lor”, a detaliat Robu.

El a explicat din nou că s-a făcut vâlvă că sunt 500 de străzi nedeszăpezite, dar realitatea este alta.

“Chiar aţi uitat că din contractul de moştenire de la vechea administraţie erau sub contract din cele 1200 de străzi ale oraşului, doar 600? Eu am mai suplimentat, dar sunt străzi pe care nu s-a intrat pentru că probabil ei (cei de la firme, n.r.) au explicat că sunt străzi pe care nu se poate intra cu utilajele mari pe care le au. Noi, când am scos acum la licitaţie, am vrut să scoatem absolut toate străzile (…) din respect pentru cetăţenii Timişoarei. Oricine poate înţelege că cu un utilaj mare nu se poate intra pe un culoar de 3 metri ai unei străzi. E neşansa cetăţenilor care locuiesc pe străzi mai înguste. (…). Asta a făcut neatractivă licitaţia şi a făcut să nu vină nimeni la licitaţie. (…). Unii au scris că eu sunt mulţumit de deszăpezire. Am spus eu aşa ceva?! Eu am motive să nu fiu mulţumit pentru că sunt şi cetăţean al Timişoarei, dar mai trebuie să dau şi socoteală. Am făcut tot ceea ce am putut să fac legal”, a conchis Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii